Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Duitse belangstelling voor speeltuin senioren

Dscn0719 Dscn0717_2 

Met de installatie van een bewegingspark voor senioren (nu al omgedoopt tot speeltuin voor senioren) kreeg Sint-Truiden de internationale pers over de vloer. Bij de ingebruikneming van het park was er gisteren ook een Duits televisiestation aanwezig.

Het Truiense park is een primeur voor Vlaanderen. Schepen Johnny Vangrieken (SP.A) haalde de mosterd in Engeland. Intussen zijn dergelijke parken ook al in Finland en Spanje geinstalleerd. Nu is er ook belangstelling vanuit Duitsland.

'Onderzoeken in Finland en Spanje toonden aan dat het gebruik van deze bewegingstoestellen een positief effect heeft op het fysieke functioneren en het algemeen welbevinden van vijftig- en zestigplussers', zegt Vangrieken. De stad liet het park achter 't Meiland aanleggen, zodat het ook ter beschikking staat van de bewoners, de familieleden en buitenstaanders.

't Meiland liet het pad naar 't Speelhof verharden, zodat rolstoelgebruikers van het rusthuis makkelijker naar het Speelhof kunnen. Daar wordt binnenkort een fytometer aangelegd, zo kondigde de schepen aan.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef0105361096f3970b Listed below are links to weblogs that reference Duitse belangstelling voor speeltuin senioren:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!