Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Gedenkplaat René Lambrechts

Dsc_4687_mediumHet buurtcomité René Lambrechtsstraat en de stad Sint-Truiden onthulden gisteren een gedenkplaat voor de honderdste verjaardag van verzetsstrijder René Lambrechts in de René Lambrechtsstraat 23.

René, Gregorius, Antonius Lambrechts werd geboren in Stevoort op 23 november 1908. Hij startte zijn militaire loopbaan op 8 mei 1928 als 20-jarige vrijwilliger bij de landmacht. Hij woonde in de Houtstraat, nu de René Lambrechtsstraat, in Sint-Truiden.

Op 10 juni 1944 overviel René Lambrechts samen met enkele andere verzetsstrijders de gevangenis van Hasselt waar ze een aantal politieke gevangenen konden bevrijden. Hij werd daarvoor gefusilleerd door de Duitsers. 

Dit jaar werd ook het peterschap voor de promotie van 2008-2009 van de Koninklijke Technische School voor Onderofficieren (KSOO) toegekend aan René Lambrechts.

Er vindt ook een tentoonstelling plaats rond het levensverhaal van René Lambrechts. Na de onthulling van de gedenkplaat werd deze tentoonstelling geopend in de kapel van de Haspengouwse Academie voor Beeldende Kunsten, Gorsemweg 55-57.

(foto: Danny Claes)

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef0105361df4ab970c Listed below are links to weblogs that reference Gedenkplaat René Lambrechts:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!