Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Kevin Lambrechts sportman van het jaar

Kampioen_20081114_213444kampioenKevin Lambrechts uit Groot-Gelmen werd voor de derde keer sportman van het jaar (1994, 1996 en 2007). Lambrechts was één van de Limburgse deelnemers aan de Paralympics, de Olympische Spelen voor personen met een handicap in China. Hij behaalde er in zijn sport zwemmen weliswaar geen medailles, maar wel schitterende resultaten: in de 200 meter wisselslag wist hij in de finale beslag te leggen op de zesde plaats, bij de 100 meter rugslag behaalde hij de negende tijd in de reeksen, en bij zijn favoriete discipline, namelijk de 50 meter vlinderslag, zwom hij een mooie vijfde tijd.

Lambrechts is op de 50 meter vlinderslag Belgisch, Europees en wereldkampioen. Ook het wereldrecord op die discipline staat op zijn naam. Voorts is hij Europees kampioen bij de 200 meter wissel. Voor zijn prestaties op de Paralympics werd hij in september uitbundig gehuldigd in zijn geboortedorp.

Vrijdagavond werd hij als nieuwe sportman van het jaar gehuldigd in de Academiezaal. Daar werden ook alle andere Truiense kampioenen en kampioenenploegen in de bloemetjes gezet. Joany Looijer werd verkozen als sportvrouw van het jaar. Death Row (thai-kickbox) is sportclub. Speciale trofeeën waren er voor damesbasketbalclub Femina Habac, voor de sportploeg Sint-Truidense Reddingsclub en voor de beloftevolle jongere Kelly Lefever. De G-Sporttrofee ging naar Wiric.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef010535f0eb1e970b Listed below are links to weblogs that reference Kevin Lambrechts sportman van het jaar:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!