Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Renovat exposeert in 't Meiland

Verenigingindekijker_grFoto-diaclub Renovat exposeert de komende maanden in de aula van 't Meiland grootformaatfoto's van een drietal leden. Guy Billen presenteert drie aaneensluitende landschapsfoto's in panoramavorm. René Duchateau toont een diversiteit van  losse opnamen en voorzitter Achille Duchateau stelt een reeks experimentele foto's ten toon, waarme hij al prijzen in de wacht sleepte in diverse wedstrijden. De expo is toegankelijk tijdens de openingsuren van het rusthuis.

Renovat is gekend voor zijn tentoonstellingen en projectie-presentaties. De vereniging houdtMeiland_tentoonstelling  regelmatig wisselende tentoonstellingen in de diverse Truiense rusthuizen. In 1992 vond de eerste expo in 't Meiland plaats, Sint-Laurentius in Brustem sloot daar snel bij aan en sedert 2007 stapten ook Home Sint-Elisabeth en het seniorencentrum Den Akker in het project. Drie tot vier keer per jaar worden de tentoonstellingen van nieuwe werken van renovisten voorzien.

Renovat verwierf vooral bekendheid voor zijn tweejaarlijkse digitale projecties in het cultuurcentrum De Bogaard. Renovisie is het belangrijkste clubevenement, dat alom waardering geniet. Vorig jaar toonde Renovat fotoreeksen van de gerenommeerde Chinese freelance fotograaf Wang FuChun.

Billen01Foto- en diaclub Renovat werd op 23 augustus 1974 boven de doopvont gehouden met de ambitie uit te groeien tot een bloeiende nieuwe vereniging voor amateurfotografen en -cineasten. Na slechts enkele jaren bleek echter dat de foto- en filmmensen best hun eigen weg gingen. Het verschil tussen beide media - film en fotografie - was te groot om te overbruggen in een vereniging. Zo ontstonden twee autonome verenigingen, allebei voortbestaand onder de naam die ze hun kind ooit gaven: cineclub Renovat, en foto- en diaclub Renovat.

Het doel van Foto-diaclub Renovat was en is nog steeds het stimuleren van de fotografie als hobby. Alle mogelijke disciplines worden beoefend: dia, kleur, zwart-wit en digitale fotografie. Om de werking in een zo ruim mogelijke context te plaatsen is Renovat aangesloten bij Provinciale en Nationale Federaties.

Naast de tweewekelijkse clubvergaderingen, kunnen Renovisten deelnemen aan fotografische uitstappen, cursussen en wedstrijden. In mei 1980 bracht Renovat voor 't eerst haar clubblad uit, het Renovaatje. Sindsdien wordt dit blad maandelijks uitgebracht, voor de leden en de ereleden, met aankondiging van alle activiteiten en clubnieuws allerhande.

Voorzitter van de vereniging is Achille Duchateau, Guy Colla is ondervoorzitter en penningmeester en René Duchateau is secretaris.

Meer info: www.renovat.be

(zwart-witfoto: Guy Billen)

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef0105360cd353970b Listed below are links to weblogs that reference Renovat exposeert in 't Meiland:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!