Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Truiense maakt beste fruittob van het jaar

Fruittob_20081128_202930fruittob_2

Godelieve Cleynen uit Sint-Truiden maakte de beste fruittob van het jaar en kreeg de gouden medaille. Cleynen nam al voor de dertigste keer deel aan de wedstrijd van de Keizerlijke Commanderie van de Edele Haspengouwse Fruyteniers en hun Gastronomie. Ze won de wedstrijd voor de derde keer.

Zilver was voor Alda Bierwaerts uit Alken en het brons ging naar Hilde Vandeperre uit Lummen. Godelieve Cleynen maakte dit keer gebruik van een mengeling van rode seizoensvruchten: aardbeien, rode bessen, frambozen, kersen, rode stekelbessen en rode druiven. Na elke laag fruit wordt een hoeveelheid suiker toegevoegd. Het geheel wordt met jenever overgoten.

Voor de wedstrijd werden 56 fruittobben ingeleverd. Aan de oude bereidingen namen zes kandidaten deel.

Fruittob_20081128_203848fruittob Fruittob_20081128_202346fruittob

(foto: (links beneden) Godelieve Cleynen;(rechts beneden) de medaillewinnaars en leden van de Commanderie.(klikken om te vergroten)

Meer foto's over Fruittob 2008: www.picasaweb.google.com/fotobink

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef01053623fed2970b Listed below are links to weblogs that reference Truiense maakt beste fruittob van het jaar:

Reacties

Leuk bericht!

luisterboek mp3 op 8 oktober 2009 om 22:10De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!