Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Winkelcentrum baadt in winterlicht

Trudor006

Vier handelsstraten en vier pleinen zijn sedert gisterenavond in een totaal nieuwe verlichting gehuld. De middenstandsorganisatie Trud'Or pakt met een gloednieuw project uit. Trud'Or besteedt de komende vier jaar telkens een bedrag van 100.000 euro aan de straatverlichting.

De handelaars breken met de oubollige traditie van kerstverlichting en vervangen die door een sobere,Trudor008  eenvoudige maar zeer krachtige en uniforme verlichting over de hele stad. In totaal hangen er zestig lichtgordijnen in de Luikerstraat, de Diesterstraat, de Stapelstraat en de Clockemstraat. De bestaande straatverlichting wordt verder nog opgesmukt met vijfenvijftig lampenkappen. Bij het begin van elke winkelstraat licht een imposant Welkom in Sint-Truiden op. De Grote Markt is afgezoomd met lichtkelken rond de bomen. Ook elders zijn bomen extra versierd. In december komt er op de Grote Markt nog de klassieke kerstboom bij. Ook die wordt dit jaar speciaal aangekleed. De Cicindriashopping is versierd met vier originele feestluchters en op de pleinen zijn de bomen feestelijk gedecoreerd. De witte verlichting wordt afgewisseld met de glitter van blauwe lampjes.

De variatie en  combinatie van de verschillende uitvoeringen maakt een avondwandeling door het centrum tot een must. 'De lichtdecoratie is een echte creatie. We bezochten diverse beurzen, steden en bedrijven en kozen uiteindelijk voor de meest geavanceerde  Ledverlichting. De firma werkte met een combinatie van koude en warme Led's. Het gebruik van de warme Led's is een primeur voor de stad. Ze geven een zachte champagnekleur aan de verlichting. De nieuwe winterverlichting is ook bijzonder economisch. Ons vorig systeem was zeer kostelijk qua stroomverbruik', zegt Trud'Or-manager Peter Onkelinx.

'De lichtversiering is een signaal naar de handelaars en de bezoekers. Trud'Or is al langer bezig met een opwaardering van het stadscentrum. De winterverlichting en de organistaie van de feestmaand december en van de kerstmarkt vormen daarin het sluitstuk. De bezoekers verrassen we met de originele aankleiding van het centrum', aldus schepen van Middenstand Pascal Vossius (Open VLD).

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef010535f9c3a5970c Listed below are links to weblogs that reference Winkelcentrum baadt in winterlicht:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!