Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Zonnebloem doet iets aan het verkeer

Verkeersactieve_school_wilderen_2De gemeenschapsbasisschool van Wilderen De Zonnebloem kreeg uit handen van Vlaams minister van  Mobiliteit, Sociale Economie en Gelijke Kansen Kathleen Van Brempt (SP.A) het label van verkeersactieve school.

De scholen die het label behalen, hebben laten zien dat ze de voorbije schooljaren de nodige inspanningen hebben geleverd om praktische verkeerslessen te geven, om ouders te betrekken bij hun verkeerswerking en om de schoolomgeving veiliger te maken.

Zo werden de schooluitstappen meer per fiets of met het openbaar vervoer gedaan. De ouders werden eveneens in het project betrokken en dit resulteerde onder andere in een fietspool, die de kinderen veilig van en naar school brengt.

Sint-Truiden telt momenteel 2 verkeersactieve scholen. Naast de Zonnebloem in Wilderen behaalde de vrije basisschool Sint-Rita vorig jaar het label.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef01053610384d970b Listed below are links to weblogs that reference Zonnebloem doet iets aan het verkeer:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!