Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Cheques voor ontwikkelingssamenwerking

Bij de afsluiting van de multiculturele dagen in het cultuurcentrum De Bogaard werden cheques aan de verenigingen voor ontwikkelingssamenwerking overhandigd. Op het podium:

ICPA (1.621 euro): Help for Chernobyl Children. ICPA is opgericht naar aanleiding van de kernramp in Chernobyl (Wit-Rusland) in 1986 en de vereniging doet het administratief werk voor OKIN in verband met paspoorten, visums en toestemmingen om gastkinderen naar Belgische gastfamilies te laten komen.

Dsc_8712_medium_2Conbucam (1570 euro): bouwen van een ministuwdam op de Luansi-rivier in Totshi. (Congo). Totshi is een missie met scholencentrum, een moederhuis en een dispensarium. Door de stuwdam kan de missie bevoorraad worden.

Vonkita (1919 euro): Voor Raflang, een onderwijsproject in Managua, Nicaragua. De subsidie is bestemd voor de aanschaf van didactisch materiaal en financiële ondersteuning van ouders die geen bijdrage kunnen betalen.

Sunshine (1543 euro): Bouw van vondelingentehuis in Luxor (Egypte). In 2007 had de eerstesteenlegging plaats voor een ruimere woning. Vier van de vijf wooneenheden zijn intussen klaar. Uiteindelijk zullen 150 kinderen er onderdak vinden.

Gastvrij Sint-Truiden (1563 euro): Ondersteuning van huiswerkbegeleiding in het kader van gelijke onderwijskansen voor etnische culturele minderheden. Het aantal leerlingen groeide en het aantal begeleiders breidde uit. Er is nood an dicdactisch materiaal, een huursubsidie en verplaatsigsonkosten.

Nicaraguacomité (1783 euro): Ondersteuning bibliotheek in Nueva Guinea (Nicaragua). Verdere aankoop van materialen als kinderboeken, schoolboeken en een fotokopiemachine en ook meer structurele en inhoudelijke input als extra bibliothecaris en vormingen.

Plan (1764 euro): Bouw van een school in Cambodja. Het project omvatde bouw van minstens zes scholen in de provincie Siem Reap. Plan biedt aan de diverse raden die de school leiden vorming aan en aanvullende opleiding voor jonge leerkrachten.

11.11.11 (1958 euro): ondersteuning van de Thai Labour Campaign, een kleine niet-gouvernementele organisatie (ngo) in Thailand. De organisatie ondersteunt de vakbondsleden die door hun acties problemen hebben. Ze organiseert mediacampagnes en educatieve activiteiten.

Broederlijk Delen (2.442 euro): actie voor de ontwikkeling van rurale leefgroepen in India, vooral op landelijke gemeenschappen. Doelstelling van het project is het uitwerken van gemeenschappelijke basissen, aanleren van leiderskwaliteit, opstellen van programma's voor levensonderhoud en commercialisering van woudproducten en het opzetten van een sociaal vangnet.

Zusters Annuntiaten (926 euro): ondersteuning voor de  uitrusting van schoolklassen in Kibangu in Kikwit (Congo). De Orde bouwt een secundaire school en een gezondheidscentrum. De stad Sint-Truiden finaciert banken voor de schoolklassen.

Paters Assumptionisten Zepperen (250 euro): De congregatie wil in Kenia een middelbare school met een internaat en 16 lokalen voor 640 leerlingen bouwen. De financiële steun wordt gebruikt bij de bouw van de klaslokalen.

(foto: Danny Claes)

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef01053687d961970b Listed below are links to weblogs that reference Cheques voor ontwikkelingssamenwerking:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!