Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

De Regenboog zet zich in voor milieu

Vestjes_ov2_december2008_001_2De Regenboog neemt in samenwerking met de Jeugddienst de zorg voor de groene ruimte rond het jeugdcentrum De Tochtgenoot op zich. De leerlingen van bepaade klassen verwijderen zwerfvuil, melden sluikstorten en vandalisme.

Hiermee wil De Regenboog aantonen dat iedere leerling positief kan bijdragen tot een betere omgeving. Intussen hebben de leerlingen van OV2 in het derde trimester van vorig schooljaar als proefperiode hun milieueducatie besteed aan de zorg voor het kabouterbos, het speelplein en de ruimte rond het jeugdcentrum. Vanaf nu zet De Regenboog dit voort door regelmatig deze taak op zich te nemen en een dienst te bewijzen aan het milieu.

Alle leerlingen ontvingen uit handen van burgemeester Ludwig Vandenhove (SP.A) en schepen Els Sneijers (SP.A) een erkenningsvestje om dit samenwerkingsproject te onderstrepen.

De actie maakt deel uit van het Comeniusproject, waarin jongeren samenwerken met partnerscholen uit diverse landen. De Regenboog  werkt samen met scholen uit het Verenigd Koninkrijk/Wales  (Llandudno), Duitsland (Hürth en Berlijn) en Turkije (İzmit). Opzet is basisvaardigheden bij te brengen voor de persoonlijke onwikkeling, tewerkstelling en Europees burgerschap.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef010536576036970b Listed below are links to weblogs that reference De Regenboog zet zich in voor milieu:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!