Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Drieduizend kinderwensen

Dsc_8813_medium

Dsc_8848_mediumDrieduizend kinderen uit het lager onderwijs waren de voorbije weken druk in de weer met tekeningen en teksten, waarin ze hun eenvoudige, maar vooral oprechte kinderwensen weergeven.

De boodschappen zijn de komende weken te lezen en te zien op grote spandoeken van 2 bij 3 meter. Er zijn er in totaal 16 borden in de stad opgesteld. Het loont de moeite om de boodschappen even van dichterbij te bekijken. Op speelse wijze geven kinderen lucht aan dromen en grieven.

De leerlingen van het eerste, tweede en derde leerjaar uitten hun wensen via een tekening, die van het vierde, vijfde en zesde via een tekst of een gedicht. Aan het project werkten de lagere scholen en de Jeugddienst samen.

(Meer foto's: www.picasaweb.google.com/fotobink

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef0105368b8809970b Listed below are links to weblogs that reference Drieduizend kinderwensen:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!