Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Geen nieuwe weg naar E40

Een nieuwe weg tussen Sint-Truiden en de E40 is overbodig. De verkeersdrukte op de bestaande wegen N80 (Sint-Truiden - E40) en de N3 (Sint-Truiden-Tienen) is niet groot genoeg om een grondige ingreep te verantwoorden. Het moet dus bij kleine ingrepen blijven: een fietspad op de N80 en uitwijkstroken voor tractoren en op de N3 een plaatselijke omleiding rond Hakendover. Dat zijn de resultaten van de haalbaarheidsstudie die Bruggen en Wegen in opdracht van de provincie uitvoerde. In de stad werden de resultaten op hoongelach onthaald. De studie kost 200.000 euro. 'Voor zo'n besluit was er geen onderzoek nodig. Dat kan iedereen bedenken', klonk het. 'Die mensen hebben nooit in een file naar Tienen of naar Walshoutem gestaan. Er is geen studie nodig om te weten dat de toestand op die wegen ergerlijk en gevaarlijk is', hoorden we elders. De Truiense politici reageren met onbegrip. Open VLD legt zich niet neer bij de besluiten en onderzoekt hoe men het tij nog kan keren. SP.A is minder verrast en CD&V vraagt zich af of toekomstige economische ontwikkelingen op het industriepark van Brustem hebben meegespeeld. Vooral buur Gingelom knarsetandt.

Wat denkt u? Moet u dagelijks de N80 of de N3 op? Zit u regelmatig vast in een file? Of is het probleem toch subjectief en overroepen? Vindt u een status-quo met hier en daar een kleine ingreep verantwoord? Bent u verontwardigd of aanvaardt u? Veel vragen. We wachten op een antwoord. Reageren kan ook via

sint-truiden@nieuwsblad.be

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef0105364fb16d970b Listed below are links to weblogs that reference Geen nieuwe weg naar E40:

Reacties

Hoe is het mogelijk dat men aan het nut van deze nieuwe weg durft te twijfelen,natuurlijk als men in Riemst of in Hasselt woont of een onderneming heeft, heeft men deze weg niet nodig,daar was er geen sprake van die prachtige landschappen waarover sommige personen het zo graag hebben toen de autowegen daar gelegd werden

 vandenborne op 18 december 2008 om 23:14De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!