Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Met Kever door Haspengouw

Herbietours start met een nieuw toeristisch initiatief in Haspengouw. De legendarische Volkswagen Kever met racenummer 53 vult de bestaande wandel-, fiets-, auto- en Vesparoutes aan.

Dsc_8465_medium Met een oude Volkswagen Kever kan je voortaan door het Limburgse landschap toeren. De Kever is geschikt voor een gezinstrip, een uitstap met vrienden of voor bedrijfsbezoeken. 'De Limburgse toeristische autoroutes zijn uitstekend, alleen is er nog te weinig beleving. Wandelen en fietsen in onze provincie is gezond en blijft de number one-beleving. Alleen willen mensen eens wat anders. Vespa's zijn en blijven hot, maar de Herbie's rijden door weer en wind het hele jaar door. Heimwee naar de nostalgie van de Kever, de autozoektochten van de jaren zeventig en het prachtig landschap van Zuid-Limburg zijn de ideale mix voor een nieuwe frisse toeristische cocktail', zegt initiatiefnemer Dirk Selis.

De stad sint-Truiden steunt dit initiatief via zijn toeristische promotie. 'Dit is een slimme vorm van toeristische publiek-private samenwerking (PPS)', vindt Selis. Herbietours werkte arrangementen uit voor particulieren en voor bedrijven. 'De Vesparoute heeft ons geleerd dat bedrijven voortdurend op zoek zijn naar nieuwe belevingen en Limburg nog niet kennen', ondervond Selis.

De Kevers worden ondergebracht in de ondergrondse garages van de STVV-nieuwbouw. In dat gebouw komt ook een hotel met 56 kamers, een feestzaal en een themacafé. Zakenmensen en toeristen kunnen in het hotel overnachten en van daaruit een tocht met de Kever organiseren.

Voor meer info en huurprijzen: www.herbietours.be

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef010536825285970b Listed below are links to weblogs that reference Met Kever door Haspengouw:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!