Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Rood licht breekt de duisternis op de Vesten

Kunst Groen brengt voor de tweede keer Licht op de Vesten, van de Tiensevest tot aan de Clockhempoort. Thema van de tentoonstelling is dit jaar Roodlicht breker van de Duisternis.

Kunst Groen maakt van de eindejaarsstemming in het verlicht stadscentrum gebruik om ook aan de rand van de stad licht te brengen. De kunstenaars Arte Skol, Frank Delbeke, Patrik De Wolf, Thierry Decocq, Sabine Manshoven, Paul en Wannes Vanvoorden, Edith Van Hoef, Johannes Hendricx, Leone Vanrijkel, Gisèle Doise, Raf Roefflaer, Eric Goosens, Stefaan Roelstraete en Jany Darquenne stellen hun creaties tentoon. De werken van KantelinK zijn te bezoeken in de kantsite van de zusters Ursulinen in de Clockhemstraat 5.

Kunstgroen_20081205_190256kunstgr_2De groep kunstenaars krijgt de kans om hun experimenten, hun ervaringen en hun gevoelens rond rood licht te tonen. Licht en spelen met licht is zo oud als de kunst zelf. Spelen met licht is het opzet van de expo aan de Vesten, van rood licht dat liefde is en bloed, maar ook woede en gevaar. De kunstwerken zijn nog tot 5 januari te bezichtigen.

In de openluchttentoonstelling worden werken betrokken die in het Scharensliephuisje en in het politiekantoor zijn tentoongesteld. In de hal van het politiekantoor stelt Stefaan Roelstraete Bloeiende Lotus (foto) voor. De lotusbloem is in het boedhisme en hindoeïsme een symbool van zuiverheid en die zuiverheid wordt hier beschermd door een kring van verkeerslichten, zoals binnen onze maatschappij verkeerslichten het zuivere leven beschermen, legt de kunstenaar uit.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef010536412205970b Listed below are links to weblogs that reference Rood licht breekt de duisternis op de Vesten:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!