Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Residentie Sint-Pieter is proefproject voor sociale woningbouw

Herbie_20081219_155754herbieVlaams minister voor Wonen Marino Keulen (Open VLD) opende officiëel de Residentie Sint-Pieter aan de Kwadensteenweg. Sint-Pieter is een proefproject voor de sociale woningbouw.

De Residentie is een gemengd, sociaal huisvestingsproject waarin zowel sociale huurwoningen als sociale koopwoongelegenheden worden aangeboden. Voor de realisatie sloten de huivestingsmaatschappijen Nieuw Sint-Truiden (huursector) en Kleine Landeigendom (verkoopsector) een samenwerkingsakkoord af.

Residentie Sint-Pieter bestaat uit 39 huurappartementen, 10 koopappartementen en een ondergrondse garage voor 30 voertuigen en twee ruime fietsenstallingen. Alle appartementen beschikken over een kleine privé tuin voor de gelijkvloerse appartementen of over een ruim terras. De appartementen liggen rondom een centraal, deels verhard en deels groen binnenplein, dat verkeersvrij blijft.

Aan de achterkant van het terrein legt de de stad een voetgangers- en fietsverbinding naar de achterliggende verkaveling aan. Zo komt via de Spiegelstraat een snelle verbinding naar het stadscentrum tot stand.

De totale kostprijs van het project bedraagt 7,1 miljoen euro. De start voor de bouw van Residentie Sint-Pieter werd al in 2002 gegeven. Toen verwierf de sociale huisvestingsmaatschappij Nieuw Sint-Truiden een perceel van een halve hectare in de Kwadensteenweg, vlak in de buurt van de kerk Sint-Pieter. Dertien architectenbureaus waren kandidaat voor het uittekenen van de plannen. Na een eerste selectieronde bleven drie bureaus over. Een jury koos voor het project van W.A.W uit Leuven.

De werken startten op 2 mei 2006 De voorlopige oplevering vond op 12 augustus plaats. In de laatste week van augustus namen 39 huurders hun intrek. Van de tien koopappartementen werden er intussen vier verkocht. 'Nieuw Sint-Truiden leverde de voorbije tien jaar gemiddeld 47 nieuwe woningen per jaar op, maar er is nog altijd een lange wachtlijst van kandidaat-huurders. In 1998 waren er 517 kandidaten, eind 2008 zijn dat er 965', zegt Nieuw Sint-Truiden-voorzitter Hilde Visser.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef01053690e5d9970c Listed below are links to weblogs that reference Residentie Sint-Pieter is proefproject voor sociale woningbouw:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!