Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

SP.A uitgeteld, maar strijdvaardig

Lijst burgemeester (SP.A/Groen!) geeft toe dat er in Sint-Truiden een nieuwe meerderheidscoalitie is. Open VLD en CD&V delen voortaan de lakens uit. Dat werd al in tal van dossiers duidelijk.

De betwistingen over het herstel van de sporthal van het Koninklijk Atheneum in de Jodenstraat zette dat nog eens extra in de verf. Volgens Lijst burgemeester moet de stad tot een overeenkomst met de schooldirectie komen. 'Nu er zich problemen voordoen met het dak van de sporthal van het gemeenschapsonderwijs in de Jodenstraat, wil de SP.A dat er maximaal getracht wordt door (harde) onderhandelingen met de verantwoordelijken, via erfpacht of een andere formule, om deze sporthal te kunnen blijven gebruiken voor de sportclubs van Sint-Truiden. Op korte termijn is er immers geen alternatief en de SP.A wil absoluut niet dat de betrokken sportclubs zonder accommodatie komen te zitten', zeggen burgemeester Ludwig Vandenhove en schepen voor Sport Johnny Vangrieken.

Open VLD en CD&V zien dit anders. Zij kiezen resoluut voor de bouw van een nieuwe hal aan het sportcomplex Sint-Pieter. 'De stad moet geen herstellingen uitvoeren aan een gebouw van het gemeenschapsonderwijs', reageert Jean-Paul Lavigne (Open VLD). Vorige week hadden ook schepen Roland Duchâtelet (Open VLD) en Bert Stippelmans bedenkingen bij het herstel van de sporthal. Argumenten: een nieuwe sporthal is beter aangepast aan de noden van de sportclubs en sporters kunnen in die buurt gebruik maken van de infrastructuur als parking en cafetaria.

De SP.A denkt niet aan toegevingen. 'Sedert de SP.A deel uitmaakt van de bestuursmeerderheid, is er in Sint-Truiden een realistisch sportbeleid gevoerd dat sterk gericht is op de clubs en verenigingen. Ondanks de feitelijke nieuwe coalitie van CD&V en Open VLD en hun openlijke tegenstand, is de SP.A vast van plan dit beleid door te trekken.' In dat beleid is het gebruik van bestaande sportinfrastructuur als de sporthal in de Jodenstraat en de sporthal van het asielcentrum opgenomen. 'Op korte termijn biedt een nieuwe sporthal geen oplossing. Een nieuwbouw neemt veel tijd in beslag en de kostprijs moet ernstig bekeken worden. Als na onderzoek blijkt dat een nieuwe sporthal kan, kunnen we een beslissing nemen', vindt de burgemeester.

De onenigheid over de sporthal is de zoveelste bevestiging van de gewijzigde politieke machtsverhoudingen in de stad. Open VLD en CD&V trekken aan één koord. De SP.A wordt verplicht oppositie te voeren binnen de meerderheid.

Een greep uit de recentste twistpunten: de afbakening van woongebieden in de stadszone, de participatie in het windmolenpark, de werken in Groot-Gelmen, de huursubsidie voor de wereldwinkel, de nieuwe sporthal en wellicht wordt ook de overdekking van de buitenpetanquevelden en boogschuttersbaan Terbiest op de gemeenteraadszitting van maandag betwist.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef0105364643b6970b Listed below are links to weblogs that reference SP.A uitgeteld, maar strijdvaardig:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!