Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Wereldrecordkaars van Amnesty te koop

Multicul_20081201_184250multiculBij de opening van de Munlticulturele dagen stelde burgemeester Ludwig Vandenhove (SP.A) de Truiense wereldrecordkaars voor als aandenken aan de geslaagde wereldrecordpoging van 4 juni op de Grote Markt. Het logo van Amnesty International werd toen levensgroot uitgebeeld. De kaars is te koop bij Toerisme Sint-Truiden en op andere locaties in de stad. Ook het certificaat met de officiële erkenning van het wereldrecord werd aan de burgemeester overhandigd. Tenslotte startte Amnesty International met een eigen afdeling in Sint-Truiden (Info: freddy-bels@skynet.be of info.ontwikkelingssamenwerking@sint-truiden.be).

Het is 60 jaar geleden dat de lidstaten van de Verenigde Naties de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens goedkeurden. Die verjaardag wordt in 't Galerietje met een tentoonstelling in de kijker gezet. Woensdag 10 december voert Amnesty International de hele dag campagne en sluit die in De Bogaard af met een optreden van de Belgische revelatie Les Offs.

Dit jaar viert Nelson Mandela zijn 90 ste verjaardag. De voorvechter van de strijd tegen apartheid enMulticul_20081201_184846multicul  discriminatie wordt in de aandacht geplaatst met de tentoonstelling Then and Now in 't Galerietje. Donderdag 11 december wordt de film Malunde in De Bogaard getoond.

Ander thema dat dit jaar aandacht krijgt is de aanwezigheid van de Sikhs in de stad. De Sikhs vormen de grootse allochtone gemeenschap in Sint-Truiden. Maandag 1 december hield Lili Van Heers een lezing over de Sikhs en het sikhisme. Woensdag 17 december wordt er een bezoek gebracht aan de sikhtempel in Halmaal.

De multiculturele dagen worden op 19 december afgesloten met de uitreiking van de subsidies voor ontwikkelingssamenwerking aan de lokale organisaties. Tot dan lopen ook de tentoonstellingen in 't Galerietje.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef010536276b43970b Listed below are links to weblogs that reference Wereldrecordkaars van Amnesty te koop :

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!