Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Wereldrecordpoging met geel-blauwe paraplu's

Koets Op de Grote Markt heeft op zondag 29 maart 2009 een wereldrecordpoging geel-blauwe parapu's plaats. Het is een stunt van reisbureau De Blauwe Vogel in samenwerking met het stadsbestuur. De Blauwe Vogel viert in 2009 zijn 400 ste verjaardag. De familie Carlier is afkomstig uit Marseille en de Carriers hadden daar toen al een transportbedrijf. Van die afstamming heeft de familie Carlier de officiële bewijzen teruggevonden, die tot 1609 teruggaan.

Het reisbureau viert volgend jaar die verjaardag met een zeer uitgebreid programma, waaraanArt_large_314112  Toerisme Sint-Truiden en Trud'Or meewerken. Op het programma Truienaar voor één dag staan onder meer een toegangsticket voor alle musea, shopping, koffie met Limburgse vlaai, reuzentombola, hoogmis in Onze-Lieve-Vrouwkerk, Katarakt-rit per autocar, bezoek aan Abdijtoren, bezoek aan BFV en een feestreceptie op de Grote Markt.

Absolute stunt is de wereldrecordpoging met de geel-blauwe parapulu's. Elke bezoeker krijgt bij aankomst zo'n exemplaar. De reisagent wil 15.000 bezoekers op de Grote Markt samenbrengen.

Inschrijven voor 31 december, kostprijs 15 euro per persoon. Info: 011-70.55.00 en www.deblauwevogel.be

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef0105363bcae9970c Listed below are links to weblogs that reference Wereldrecordpoging met geel-blauwe paraplu's:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!