Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Zevenduizend feestvierders trotseren vrieskou

_dsc0040

De eerste Après-Skifuif in Vlaanderen, die Trud'Or en zeventien verenigingen zondag op de Grote Markt organiseerden, werd een onverwacht succes.

De organisatoren hadden op 5.200 bezoekers gerekend. Het werden er uiteindelijk zevenduizend. Er werden 30.000 consumpties verkocht en die waren goed voor een omzet van 60.000 euro. 'Het was super', reageerde Trud'Or-manager Peter Onkelinx. 'Er was ambiance en zowel de verenigingen als het publiek waren enthousiast over het evenement. We kunnen een serieus bedrag onder de zeventien deelnemende verenigingen verdelen. En het programma kon jong en oud bekoren.' Van 14 uur tot 24 uur hielden de dj's Pascal Van Molle, Frank Mellemans, Lassie, Droppie en Yves er de stemming in. Hoogtepunt van de avond was het optreden van Regi vanaf 19 uur.

De Aprés-Ski is een opsteker voor Trud'Or. De middenstandsvereniging kon het jaar met een geslaagdDsc_0113  initiatief afsluiten. Door het inkrimpen van de Kerstmarkt tot vijf dagen en door het terugschroeven van het aantal drankstandjes tot drie, lag de middenstandsvereniging onder vuur. Vooral enkele verenigingen voelden zich bekocht. Zij exploiteerden jaarlijks de kerstkraampjes op de Grote Markt en dat spijsde de kas. Op één dag maakten ze hun verlies goed. En voor één dag was de Grote Markt opnieuw een feestelijke zuipmarkt.

De Après-Ski is overigens een origineel idee van Trud'Or en schepen Pascal Vossius (Open VLD). Het is het eerste dergelijk evenement dat in Vlaanderen georganiseerd wordt. Het is volledig geïnspireerd op de après-ski dans- en drinkavonden in Oostenrijkse en andere skioorden. De sneeuw ontbrak, maar de kou, de ambiance en de jenever waren er wel.

foto's Danny Claes, meer foto's: www.picasaweb.google.be/fotobink

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef0105369aa1d7970b Listed below are links to weblogs that reference Zevenduizend feestvierders trotseren vrieskou:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!