Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Animatie op gemeenteraad

Regiobutton_gr_gemeenteraad

De schalkse en sarcastische opmerkingen van OCMW-voorzitter Robert Bamps (Open VLD) zorgden voor enige opwinding op de jongste, vrij rustige raadszitting. Aanleiding tot de eerste tussenkomst was de discussie over de tergende traagheid waarmee het dossier over de aanleg van een fietspad langs de N80 (Bevingen-Gingelom) gebeurt. 'Het fietspad moest al anderhalf jaar geleden zijn begonnen. Nu is men nog altijd bezig met de onteigeningen', zegde raadslid Peter Dufaux, die het dossier nog hielp opstarten. Iedereen ergerde zich aan ambtenaren die dossiers tegenwerken. (Het gaat om ambtenaren van de hogere overheid, nvdr.) 'Er zijn ook schepenen die dossiers tegenwerken', schampte Robert Bamps, met een knipoog naar het dossier van het nieuwe rusthuis dat ook al zoveel vertraging heeft opgelopen. Niet iedereen kon met de opmerking lachen.

Een tweede keer kreeg Bamps de lachers op zijn kant toen Veerle Heeren (CD&V) door Jef Cleeren (CD&V) werd overladen met felicitatities. 'Ik behaalde bij de verkiezingen de meeste stemmen en heb recht om spreken in naam van de bevolking', stelde Jef. 'Ik had maar net genoeg stemmen en ik spreek toch', repliceerde Bamps. 'Ik feliciteer Veerle Heeren ook. Ik ben tevreden. Ze kan het dossier van het rusthuis nu bovenaan leggen en ze kan goed stoten en trekken. Ze moet haar charisma nu maar gebruiken om het dossier vooruit te helpen.'

Ter verduidelijking: minister Veerle Heeren was afwezig op de raadszitting omwille van een bijeenkomst in Dendermonde.

Over vertraging van werken waren er ook klachten over de traagheid waarmee de verkeerslichten op de expressweg in Kortenbos hersteld worden. Door een ongeval sneuvelde de dwarsbalk en die raakt maar niet hersteld. De gebrekkige verkeerslichten zijn nu aanleiding tot zeer gevaarlijke toestanden. 'De traagheid heeft te maken met de privédienst die instaat voor de werken. Die krijgt opdrachten in heel Vlaanderen', wist burgemeeser Ludwig Vandenhove (SP.A).

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef010536fae6c7970c Listed below are links to weblogs that reference Animatie op gemeenteraad:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!