Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Belgische première: Zwarte Romantiek in De Bogaard

Nieuwe_foto_hr_zwarteromantiekpress Na optredens in Nederland komt Zwarte Romantiek (Dez Mona, Emmanuel Lipp en Pearl Sweetlife) naar Vlaanderen. Cultuurcentrum De Bogaard krijgt zaterdag 17 januari de première. Daarna gaat de voorstelling op tournee in Antwerpen, Brugge, Lier en Genk. 

De kern van Dez Mona is zanger Gregory Frateur en bassist Nicolas Rombouts. Zij hebben een gemeenschappelijke passie voor jazz, drama en spirituals. Ze zijn mannelijk, feminien, ijl en krachtig. Een stem die je naar de keel grijpt. Hun stijl is soms overdreven, over de top, maar niets is zo bedwelmend als de esthetiek van de kitsch.

Steven Van Watermeulen en Oscar van den Boogaard zijn sinds 2005 samen de schrijver Emmanuel Lipp. Sinds het uitkomen van hun eerste literaire kasteelroman Zeeduivel voor Amalia zijn ze ook samen de schrijfster Pearl Sweetlife. Aan de oppervlakte beschrijft de roman weliswaar een mondain leven, daarachter gaat een diepgevoelde tragiek schuil die met literaire middelen wordt verbeeld.

De ontmoeting tussen beide duo’s wil op het toneel op de smalle koord balanceren tussen ongegeneerd melodrama en kritische pastiche en de duistere en de lichtere kant van het leven bezingen.

Zaterdag 17 januari 2009, 20.15 uur,

Tickets: 17 euro/16 euro (+55) / 10 euro (-26)

www.debogaard.be

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef010536c942e2970c Listed below are links to weblogs that reference Belgische première: Zwarte Romantiek in De Bogaard:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!