Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Bogaardenklooster klaar voor 'Mijn Restaurant!'

Bogaard_20090122_140518bogaard Eén van de grote zalen, recht tegenover de ingang van het Bogaardenklooster in de Diesterstraat en die al dienst deed als binnenspeelplein voor kinderen, wordt in gereedheid gebracht voor een mogelijke komst van de niewe VTM-reeks Mijn Restaurant!.

De nieuwe reeks wordt in het voorjaar getoond en het Productiehuis Kanakna is op zoek naar geschikte kandidaten en naar een locatie in elke provincie. Hardnekkige geruchten doen al langer de ronde over een komst naar Sint-Truiden. VTM wilde de keuze voor Sint-Truiden niet bevestigen. Het Bogaardenklooster ligt in het stadscentrum en in de gebouwen zijn al een restaurant en een goktent gevestigd. De meeste ruimtes in het voormalige klooster zijn gerestaureerd.

Het pand heeft een lange geschiedenis en dateert van 1642. Maar in de dertiende eeuw al verbleven op die plaats de boogaerden. Die zijn te vergelijken met de begijnen, die in begijnhoven woonden. De gebouwen die er nu nog staan, dateren uit de tijd dat priesters er hun opleiding kregen (17de en 18de eeuw). Na de Franse revolutie werd het complex een gemeenteschool. In de volksmond staat het bekend als de Kolmojèn. Voor het Atheneum naar de Speelhoflaan verhuisde, was in de Diesterstraat de basisschool van het Atheneum gevestigd. Sinds 1996 herbergt het pand in Maaslandse Renaissancestijl enkele handelspanden.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef010536e51b78970b Listed below are links to weblogs that reference Bogaardenklooster klaar voor 'Mijn Restaurant!':

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!