Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Boze brief over herstel verkeerslichten in Kortenbos

Verkeer_20090131_145218Verkeer 

Het stadsbestuur maakt in een brief aan minister van Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) en aan de administratie Wegen en Verkeer zijn beklag over de traaghied waarmee het herstel van de verkeerslichten op het kruispunt (N80) in Kortenbos wordt uitgevoerd.

Op 15 november 2008 gebeurde op het kruispunt van de N80 met Nachtegaal in Kortenbos een zwaar verkeersongeval. Daarbij werd de installatie met verkeerslichten zwaar beschadigd. De voorlopige verlichting heeft sindsdien al voor heel wat verwarring gezorgd, met drie verkeersongevallen met gewonden tot gevolg. Het stadsbestuur heeft vernomen dat de herstelling van de verkeerslichten pas eind maart verwacht wordt. Er moet een volledig nieuwe overspanning met fundamenten gemaakt worden.


Burgemeester Ludwig Vandenhove (SP.A): 'Wij begrijpen dat er een aantal technische aspecten zijn, die onlosmakelijk verbonden zijn aan deze situatie en die ervoor zorgen dat er niet onmiddellijk een nieuwe installatie kan geplaatst worden, maar we dringen erop aan dat er prioritair werk gemaakt wordt van deze vervanging. Het zou onverantwoord zijn dat er nog meer ongevallen met gewonden te betreuren vallen doordat niet alle middelen zijn gebruikt om de termijn van deze herstelling in te korten.'

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef010536fd0209970b Listed below are links to weblogs that reference Boze brief over herstel verkeerslichten in Kortenbos:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!