Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Fruit uit de schoolautomaat

Fruitaut_20090123_142154Fruitaut In de Tuinbouwschool Onze-Lieve-Vrouw, de basisschool Sint-Rita, de basisschool Wilderen en het Koninklijk Atheneum kunnen voortaan leerlingen appels en peren uit de eigen fruitautomaat halen.

Het proefproject werd vrijdagavond op een bijeenkomst van Studiekring Guvelingen voorgesteld. Met een druk op de knop kunnen leerlingen een appel krijgen op het ogenblik dat ze dat zelf wensen. 'De fruitautomaat is een goed alternatief voor de frisdranken. De consumptie van fruit loopt terug en soortgelijke acties kunnen het verbruik wat opkrikken. De toestellen passen ook bij de leefwereld van de jongeren. Ze zijn gewoon die toestellen te bedienen', legt Eddy Leclère, voorzitter van de Studiekring en lid van de Gemeentelijke Landbouwraad uit.

Na een maand wordt het experiment geëvalueerd en kan het naar andere scholen worden uitgebreid.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef010536f2cf6e970c Listed below are links to weblogs that reference Fruit uit de schoolautomaat:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!