Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Geschenken voor snelle trouwers en snelle baby's

Eerste huwelijk 2009 Het eerste huwelijk van het jaar werd op zaterdag 10 januari 2009 om 10.30 uur in de abdij voltrokken tussen Patrick Ickx en Natascha Gilissen. Bij die gelegenheid werden de eerste huwelijksgeschenken voor 2009 voorgesteld. Die bestaan uit een gratis zwemabonnement van het stedelijk zwembad, goed voor 10 individuele zwembeurten gedurende één jaar, een cultuurbon ter waarde van 5 euro, twee gratis lidkaarten voor de stedelijke bibliotheek, een aantal cadeaubons van diverse plaatselijke handelaars en een blijvend aandenken.

De blijvende herinnering is dit jaar een lino van de hand van Gie Swolfs, leerling aan de Haspengouwse Academie voor Beeldende Kunsten (HABK). Het gaat telkens om een werk van een Sint-Truidens kunstenaar, die meestal iets te maken heeft met de HABK.

Een verduidelijking van de symboliek die achter deze lino verscholen zit:

Eén gedeeld geheel; anders dan twee, het paar
Die leven, geven, beleven, passioneel
Telkens immer weer elkaar

Eén gedeeld geheel met in het hart
De torens, het klokkenhuis en heel apart het luiden
Telkens immer weer
Tot rust in Sint-Truiden
Elke keer

DSC_1489 Burgemeester Ludwig Vandenhove (SP.A) ontving de ouders van Giel Breesch op het stadhuis. Ze werden gehuldigd als ouders van de eerstgeborene van 2009. Giel zag op 1 januari om 12.30 uur het levenslicht, woog 3,450 gr en was 50 cm groot. Giel werd drie weken te vroeg geboren en moest daarom achterblijven in het ziekenhuis. De burgemeester overhandigde een geboorte-cd.


 

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef010536e7dd32970c Listed below are links to weblogs that reference Geschenken voor snelle trouwers en snelle baby's:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!