Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Holle wegen krijgen een beurt

Gedicht_20090130_130412Gedicht Werkers van de sociale werkplaats De Wroeter zijn bezig met het opruimen van holle wegen De Perleleerstraat, De Waeleweg, de Attenhovenstraat, de Halleweg, de Romeinseweg Velm, de weg van Sint-Truiden naar Velm, de weg van Kerkom naar Zoutleeuw en de Steenweg van Zoutleeuw naar Borgworm. Het zijn maar enkele van de vele holle wegen die Sint-Truiden rijk is. In totaal zijn er 230 holle wegen in de stad geïnventariseerd. Daarvan worden er een zeventigtal hersteld.

De stad sloot vorig jaar een overeenkomst met het Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren voor herstel en onderhoud van die wegen. Het Regionaal Landschap coördineert de uitvoering van de onderhoudswerken. Voor het regulier onderhoud wordt met een landbouwer samengewerkt, die het snoeihout ter plaatse verhakselt.

'Deze wegen zijn landschappelijk van onschatbare waarde en een unicum in Europa. Ze ontstonden door erosie. Eeuwenlang ging de boer met paard en kar via hetzelfde pad naar zijn akker en eeuwenlang spoelde het water de fijne leemlaag weg. Ze hebben nu een enorme variatie aan fauna en flora', aldus schepen Filip Moers (SP.A).

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef01053703cd35970c Listed below are links to weblogs that reference Holle wegen krijgen een beurt:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!