Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Kandidaat-onderofficieren verkopen voor 4330 euro Damiaanstiften

Damiaan_20090121_163042damiaan 

Negenenzestig kandidaat-onderofficieren van de Koninklijke School van Saffraanberg verkochten vandaag voor 4330 euro Damiaanstiften in het stadscentrum. De studenten in uniform werden over de twee winkelcentra verdeeld en spraken de winkelende bezoekers aan.

Ze verkochten ook het klassieke stiftenetui van de Damiaanactie van huis tot huis. Vorig jaar bracht de actie in Sint-Truiden 6090 euro op en die van Waremme 3219 euro. Vorige zondag had een geldinzameling in de parochiekerken plaats en volgende zaterdag verkopen de leerlingen van KCST nog stiften op de zaterdagmarkt. Het vierstiftenetui kost 5 euro.

De opbrengst van de verkoop is bestemd voor de duizenden lepra- en tbc-patiënten die nog op verzorgingEddy_kinsh4 wachten. Sedert 1973 constateerden de leprawerkers in Congo een grote nood aan tbc-bestrijding. Daarom gingen ze van start met gecombineerde projecten. Financiële middelen worden vanaf toen tegelijkertijd voor lepra en tbc ingezet.

Melaatsheid en tuberculose worden armoedeziektes genoemd, omdat ze in normale omstandigheden kunnen genezen en volledig uitgeroeid worden. Het aantal leprapatiënten daalt elk jaar, het aantal tbc-patiënten stijgt. Jaarlijks komen er zo’n 8 tot 10 miljoen tbc-patiënten bij.

Boegbeeld van de Damiaanactie is Eddy Merckx.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef010536eacb94970c Listed below are links to weblogs that reference Kandidaat-onderofficieren verkopen voor 4330 euro Damiaanstiften:

Reacties

Mijn ventje heeft meegedaan:p

 Elke op 8 april 2009 om 13:18De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!