Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Vergeet je wortels niet!

Alle Truienaren kregen vorige week de folder en bijpassende magneet in de bus met de opmerkelijke slogan Vergeet je wortels niet!. Een mooie teaser met wortels erbij en dat wekte de aandacht. Het gaat om een gezamenlijk initiatief van het Museum Vlaamse Minderbroeders en de Erfgoedcel Sint-Truiden. Zij zetten samen een grootscheepse actie op om de Truienaren hun roots te laten ontdekken. Het verleden ligt vaak dichtbij de deur in een kappelletje in een lindeboom, in een gedenksteen of in een verhaal. Van nu tot het einde van het jaar krijgen alle Truienaren de gelegenheid om het verleden in hun directe omgeving te ontdekken. 

Elke laatste zaterdag van de maand hebben een erfgoed- en een museumwandeling plaats. Het Museum Minderbroeders nodigde voor zaterdag de mensen uit de onmiddellijke buurt uit. Er zijn al  50 buren ingeschreven en een deel van de kandidaten moest naar een volgend bezoek worden verwezen. Het Museum nodigt alle bewoners per straat voor een bezoek uit.

Erfgoed_20090127_135540Erfgoed De Minderbroeders organiseren een rondleiding in het klooster en in het Museum. Het bezoek duurt ongeveer een uur. Na de rondleiding krijgen de buren gratis een kop koffie met taart en een frisse pint Monnebruur.

De Erfgoedcel Sint-Truiden nodigt de inwoners van de kerkdorpen uit om via gratis wandelingen kennis te maken met het lokaal erfgoed. Tijdens deze wandelingen leer je, onder begeleiding van een gids, alles over de rijke geschiedenis van je dorp: het landschap, de historische gebouwen, maar ook en vooral de voorwerpen, verhalen en legendes die jouw dorp uniek maken. Elke laatste zaterdag van de maand vindt zo’n erfgoedwandeling in een andere deelgemeente plaats.

Telkens worden de inwoners van de gemeente of van de straten via een persoonlijke brief uitgenodigd om deel te nemen. Volgende zaterdag gaat de eerste wandeling van start in Kerkom (voor inwoners van Kerkom!). Afspraak om 14 uur aan de brouwerij. Na afloop kan er nog gezellig worden nagepraat, want de deelnemers worden getrakteerd op een drankje in de brouwerij.

(Foto: De Heemkundige Kring van Kortenbos bezocht deze week al de tentoonstelling Stukjes Hemel op aarde, relieken en reliekverering).

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef010536fed8b7970c Listed below are links to weblogs that reference Vergeet je wortels niet!:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!