Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Waterbekken in 't Speelhof is ook wandelgebied

Speelhof_20090128_101718Speelhof 

Het waterbekken in 't Speelhof is ook een mooi natuurgebied. Het pas aangelegde wachtbekken, dat het water van de Cicindria en de Trudobronbeek opvangt, is meer dan een overstromingsgebied. Joggers vinden er naast het bekken een Finse piste, wandelaars kunnen via een knuppelpad dwars door het domein wandelen of ze kunnen de steiger gebruiken. Bij voldoende vorst zijn de poelen geschikt om te schaatsen. Gedeputeerde Frank Smeets (CD&V) bezocht gisteren het domein en stelde het wachtbekken als model voor andere projecten in de provincie voor.

Het bekken heeft in de eerste plaats een nuttige functie. Het heeft een oppervlakte van 8 hectare en kan bij wateroverlast 41.800 m³ water uit de Cicindria en de Trudobronbeek opvangen. De Trudobronbeek werd vrij gemaakt. Ze wordt meanderend door het overstromingsgebied geleid. In de oever van de Cicindria is een inlaatsysteem voorzien om het water van de beek in tijden van nood in het bufferbekken op te vangen. In de overstromingszone zijn 3 poelen uitgegraven.

Het hele project kostte 454.629 euro. De stad Sint-Truiden betaalde daar 105.049 euro van, het overige werd door het Vlaams Gewest en de provincie betaald.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef010537013126970c Listed below are links to weblogs that reference Waterbekken in 't Speelhof is ook wandelgebied:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!