Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

BT's promoten citytrip

Blauwe_20090210_115204blauwe 

Een hele rits Bekende Truienaren (BT's) promoot de stad bij gelegenhied van de verjaardagsfuif die Blauwe Vogel Willy-Paul Carlier op zondag 29 maart geeft. De reisagent kondigde de dag vol verrassingen al eerder aan, maar nu zet zich ook een grote groep bekende figuren uit Sint-Truiden achter het initiatief: oud-burgemeester Jef Cleeren, VRT-journalist Alain Coninx, beeldend kunstenaar Koen Vanmechelen, schepen van Toerisme en cafébaas Pascal Vossius, oud-Gouden Schoen Odilon Polleunis, filmregisseur Michaël Roskam, STVV-kapitein Peter Delorge, bijna-Truienaar Armand Schreurs, burgemeester Ludwig Vandenhove, senator en STVV-boss Roland Duchâtelet, bekend groenteboer-politicus Pascy Monette, deurwaarder Marcel Smeets, Johny Vanderheyden van de Commanderie en restauranthouder 't Veilinghuis Luc Withofs.

Het oudste reisbureau van het land wil zijn vierhonderdste verjaardag niet onopgemerkt voorbij laten gaan.Blauwe_20090210_115434blauwe Er zijn die dag tal van activiteiten. De meest in het oog springende is zeker de wereldrecordpoging open paraplu's. Elke bezoeker aan de stad krijgt op die dag een geel-blauwe paraplu en die moet iedereen om 17.30 uur openen op de Grote Markt.

Een aanvraag voor het wereldrecord is binnen bij de organisatie Guinness World Records. Op dit ogenblik noteerde De Blauwe Vogel al drieduizend inschrijvingen voor de citytrip naar Sint-Truiden.

Info:www.truienaarvooreendag.be  

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef0105371e5a3e970b Listed below are links to weblogs that reference BT's promoten citytrip:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!