Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Buskers for Bochabela concerteren in wachtzaal

DKO_20090214_102152DKO  DKO_20090214_095502DKO

Zaterdagvoormiddag traden de Buskers for Bochabela, een groep zwarte Zuid-Afrikaanse straatmuzikanten, in de wachtzaal van het station op. De Buskers maken deel uit van het wereldvermaarde Bochabela String Orchestra uit de buurt van Bloemfontein in Zuid-Afrika. Het fameuze orkest rekruteert jonge muzikanten in de sloppenwijken van Bloemfontein en geeft hen een kans in het orkest.

Tot 22 februari zijn ze op tournee in Vlaanderen. Zaterdag vertrokken ze met de trein in Leuven. Ze hielden een eerste halt in het station in Sint-Truiden. De Buskers kregen de steun van het strijkorkest Violet uit Oud-Heverlee en van leerlingen en strijkers van de Haspengouwse Academie voor Muziek, Woord en Dans.

De jongeren maakten er een kleurrijk, muzikaal feest van. Het publiek genoot van de stemmige, Zuid-Afrikaanse deuntjes.

Het optreden kwam er ter gelegenheid van de Dag Van het Kunstonderwijs. Thema van die Dag was Grenzeloos. De komst van de Buskers past in dat thema. Over de grenzen heen zamelen ze geld in voor het orkest en voor de straatkinderen. De Buskers krijgen ook de opbrengst van de optredens die de leerlingen van de Academie zaterdag hielden. Er waren optredens in Huis Claes, De Bogaard en de Begijnhofkerk.

(zie ook verslag in krant van maandag 16/02: nieuwsblad.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef011168654a16970c Listed below are links to weblogs that reference Buskers for Bochabela concerteren in wachtzaal:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!