Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Cosmogolem op Europaplein

Vandaag werd op de Internationale dag van de rechten van het kind, de Cosmogolem van kunstenaar Koen Vanmechelen definitief geplaatst op het parkeerterrein van het Europaplein.

Cosmogolem 01 De Cosmogolem is drager van gevoelens, symbool van hoop en leven In 2007 en 2008 ontwikkelde de stad, in samenwerking met de centra voor geestelijke gezondheidszorg in Sint-Truiden (GGZ), de scholen voor bijzonder onderwijs de Regenboog en Zonnegroen, het opvangcentrum voor asielzoekers (Fedasil) en de Provinciale Hogeschool Limburg (PHL), het project Gevoelens in Beeld. In dit project staat de Cosmogolem centraal.

De Cosmogolem, één van de internationale ankerpunten in het werk van veelzijdig kippenkunstenaar Koen Vanmechelen, is een 4 meter hoog, geslachtsloos beeld met enorme handen en voeten. Deze houten gigant staat symbool voor de helper en de beschermer van kinderen in nood, mensen met behoefte aan hulp, hoop en moed. De Cosmogolem ontvangt en beschermt.

De idee voor dit Cosmogolem project in Sint-Truiden is ontstaan in juni 2005, enkele weken nadat de Truienaar Koen Vanmechelen ereburger van de stad geworden was. Burgemeester Ludwig Vandenhove (SP.A) nam het initiatief in 2007 om dit project effectief te realiseren.

Ergotherapeuten, verpleegkundigen, begeleiders, leerkrachten, besturen en de stad zetten zich onder begeleiding van Koen Vanmechelen aan het werk. Infomomenten voor de patiënten, de bewoners, de leerlingen en het personeel werden georganiseerd. In 2008 werden 3 Cosmogolems gebouwd door GGZ, door de scholen voor bijzonder onderwijs en door Fedasil. Op 29 april 2008 werd het project officieel voorgesteld. In de resterende maanden van 2008 werden de Cosmogolems voorgesteld op tal van publieke evenementen in en buiten Sint-Truiden. De Cosmogolem gebouwd door Fedasil kreeg een vaste plaats in het opvangcentrum in Bevingen.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef011278e55b4128a4 Listed below are links to weblogs that reference Cosmogolem op Europaplein:

Reacties



De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!