Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Dertienhonderd kinderen volgen verkeersles

DSC_0868 De Truiense jeugd is er vroeg bij om de verkeersregels aan te leren. Dertienhonderd leerlingen uit het lager onderwijs, vooral uit de derde graad, volgen de komende zes weken verkeerslessen op de verkeerspiste van de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken.

Tussen 2 februari en 20 maart vinden zevenenvijftig lessen plaats, waarin een aantal basiselementen rond de verkeersveiligheid van de jonge en zwakke weggebruikers aangehaald worden.

De aandacht gaat vooral naar de voorrangsregeling, het gebruik van fietspaden en de plaats op de openbare weg. Bij elke les wordt er ook een toelichting gegeven over de nieuwe straatcode voor steps, skaters en skeelers en over de wetgeving rond fietsverlichting.

Het is de bedoeling om in de politiezone om de twee jaar dit initiatief te organiseren. Zo heeft elke leerling van het lager onderwijs deel kunnen nemen aan deze vorm van verkeerseducatie. De verkeerslessen kaderen in de eindtermen van het basisonderwijs en zijn tevens een aanvulling op het vak wereldorïentatie.

De verkeerspiste staat opgesteld in het bedrijf Transport Hendricx, Schurhovenveld in Sint-Truiden. De stad Sint-Truiden en de gemeenten Gingelom en Nieuwerkerken staan in voor het busvervoer van de leerlingen van de school naar de verkeerspiste.

(foto: Ralf Eicker)

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef011168513800970c Listed below are links to weblogs that reference Dertienhonderd kinderen volgen verkeersles:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!