Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Dertig jeugdige carnavalvierders op de bon

De lokale politie Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken stelde gisteren tijdens de Verloren Maandagstoet 30 processen-verbaal op tegen carnavalvierders voor het gebruik van spuitbussen en andere attributen. Het gaat voornamelijk om minderjarige daders.

De politie nam heel wat producten in beslag die schade konden toebrengen aan andere feestvierders en gebouwen. In totaal kon de lokale politie vier grote huisvuilzakken vullen met spuitbussen, verfbussen, bussen scheerschuim, bloem en afwasdetergenten.

Aan de jongeren wordt een gemeentelijke administratieve sanctie opgelegd. De sanctie loopt tot maximaal 125 euro op. 'Alle secundaire scholen hadden nochtans een brief ontvangen waarin de verboden handelingen tijdens het carnavalsgebeuren stonden opgesomd. Ook wisten zij dat zij bij een overtreding het risico liepen op een proces-verbaal met administratieve sanctie', aldus hoofdcommissaris Philip Pirard.

'Uit deze vaststellingen concluderen we dat een strenger politieoptreden volgend jaar noodzakelijk zal zijn. Op die manier hopen we het carnavalsgebeuren in alle rust en in een aangename sfeer te kunnen laten verlopen', besluit de commissaris

Wat is verboden tijdens de stoet?

1. het werpen of gooien van opgeraapte confetti of slingerpapier.

2. het werpen of gooien van confetti of slingerpapier in openbare plaatsen waar dranken of eetwaren verkocht of verbruikt worden.

3. het werpen van vuurpijlen, poffers of andere ontplofbare voorwerpen, die kunnen hinderen of doen schrikken.

4. het gebruik van computerconfetti en spuitbussen met schuim of kleurstoffen en spuitbussen met haarlak, schoensmeer of enig ander middel dat verwondingen of schade kan veroorzaken aan personen of goederen, op de openbare weg of in de openbare inrichtingen. (Met computerconfetti wordt bedoeld de confetti vervaardigd uit afval van computerpapier. Enkel biologische afbreekbare confetti met een diameter van ongeveer 10 mm wordt toegelaten)

5. het werpen van voorwerpen die mensen of dieren kunnen verwonden, doen schrikken of bevuilen, of gebouwen en voertuigen kunnen bevuilen of beschadigen.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef0111689548c1970c Listed below are links to weblogs that reference Dertig jeugdige carnavalvierders op de bon:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!