Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Geven deze schilderijen aanstoot?

L1030614 L1030378  

Kunstenaar Jan Van Imschoot (Gent, 1963) plande in het cultuurcentrum De Bogaard een tentoonstelling van negen doeken waarin hij figuren op de grens tussen man en vrouw schildert. Schepen van Cultuur Bert Stippelmans (CD&V) liet de tentoonstelling afgelasten. Volgens de schepen zijn de schilderijen aanstootgevend en kunnen ze niet in de foyer van een cultuuurcentrum getoond worden. 'Ook kinderen hebben toegang tot die ruimte', zegt de schepen. Curator Jos Uytterhoeven was niet opgezet met de weigering. Volgens hem is dit een merkwaardig staaltje van nieuwe politieke cultuur. Hij bestempelt het verbod als censuur. (voor volledig artikel: www.nieuwsblad.be/sint-truiden)  

Wat vindt u van de schilderijen van Jan Van Imschoot? Reageer

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef01116849ffb4970c Listed below are links to weblogs that reference Geven deze schilderijen aanstoot?:

Reacties

Wat nu kunst is of niet, dat ligt buien mijn bevoegdheid. Waar ik wel of geen aanstoot aan neem is wel mijn zaak. Ik zou zelf niet naar dergelijke expo gaan kijken en graag zou ik ook van organisatoren het respect vragen mij deze vrijheid te gunnen. Deze kunstwerken op een plek waar ik MOET passeren en waarnaar ik dus zal MOETEN kijken vind ik ongepast. Geen probleem dat ze openbaar tentoongesteld worden, maar niet in de foyer van het CC of als het moet zijn in de hall van het station in Sint-Truiden. U heeft nog de moed gehad om deze beelden in hun totaliteit te tonen, de concurrentie (HBVL) praat wel over schande en censuur maar censureert zelf door aanstootgevende onderdelen NIET te publiceren. Gelet de vrijheid van meningsuiting, beste Jan Van Imschoot, schilder gerust verder, maar verplicht mij, in het kader van mijn vrijheid, ervan te genieten als ik daar geen zin in heb. Stel dus ook tentoon waar je wil, maar niet waar ik verplicht ben te passeren...

 Jos Lacroix op 6 februari 2009 om 11:41

Mijn inziens zouden het eerder foto's kunnen zijn van een gelukkige transsexsuele die zonodig na zijn succesvolle operatie's op de foto moest.

 filleberke op 8 februari 2009 om 18:16De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!