Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Groen licht voor bouw Sociaal Huis

SocHuis_20090212_152042SocHuis 

OCMW-voorzitter Robert Bamps (Open VLD) glundert. Zijn project voor de bouw van een Sociaal Huis aan de Hoge Veser kreeg groen licht van de drie coalitiepartners. Maar dat ging niet zonder slag of stoot.

In 2004 startte het OCMW met de bouwplannen. Het Sociaal Huis zou in de leegstaande, historische vleugel van het voormalig klooster gehuisvest worden. Na de verkiezingen in 2006 keerde het tij en Open VLD en CD&V hadden bezwaren tegen de verbouwing. Er waren plannen om het hele OCMW, inclusief het Sociaal Huis naar een andere site te verplaatsen in de buurt van het administratief centrum. Daar zouden dan zowel de administratieve als sociale diensten geconcentreerd worden. Het Sociaal Huis zou op de huidige parking aan het adminstrtief centrum gevestigd worden. Die plannen waren aanleiding tot felle polemieken tussen de OCMW-voorzitter en de Open VLD/CD&V. Deze week kwam een einde aan het dispuut. De drie coalitiepartners zetten het licht op groen voor de bouw.

De oorspronkelijke kantelen gevel met een lengte van 42,80 meter is beschermd en wordt gerestaureerd. In de muur komen bijkomend nieuwe raamopeningen om de lichtinval in de kantoren en op het gelijkvloers te verkrijgen. Achter de gevel komt een volledig nieuwe ruimte met kelderniveau, gelijkvloers en eerste verdieping. De poort aan de zijde van de Cartuyvelstraat wordt de hoofdingang . De boogpoort aan de zijde van de Veser wordt opengewerkt en gedicht met klaar glas om het uitzicht op het groen van de Veser toe te laten.

'De nieuwe constructie oogt licht door de combinatie van glas en slanke metaalprofielen. Het is een toegankelijk en transparant huis', aldus de voorzitter. In het gebouw komen een onthaal, een wachtzaal, een speelhoek voor kinderen, een informatiehoek, ontmoetingsruimtes en een polyvalante vergaderruimte. Het complex blijft verbonden met het huidige OCMW. De nieuwbouw is op 1.715.000 euro geraamd en moet midden 2011 operationeel zijn.

Het Sociaal Huis is een wegwijzer waar alle inwoners terecht kunnen voor informatie en aanvragen voor premies en tegemoetkomingen. Zie ook krant van vrijdag 13 februari. Klik hier.  

(foto: zicht op het OCMW-complex met afbeelding van het Sociaal Huis aan de Veserkant.)

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef0111685e4d33970c Listed below are links to weblogs that reference Groen licht voor bouw Sociaal Huis:

Reacties

Ik kom uit Sint Truiden.

Jan op 20 mei 2009 om 16:03De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!