Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Nieuwe ziekenwagen voor Sint-Trudoziekenhuis

Ziekwag_20090219_143624Ziekwag Het Regionaal Ziekenhuis Sint-Trudo neemt voor de dienst 100 een nieuwe ziekenwagen in gebruik. Het gaat om een Mercedez-Benz Sprinter met automaat die voldoet aan de hoogste norm qua ziekenwagens in Europa.

De kostprijs van 105 000 euro wordt volledig door het ziekenhuis gedragen. Bij de inrichting en uitrusting was het maximaal comfort voor de patiënt en de veiligheid van de medewerkers prioritair. Voortaan zal deze ziekenwagen als eerste uitruk-voertuig worden gebruikt.

Bij de inrichting en uitrusting van de nieuwe ziekenwagen werd maximaal rekening gehouden met het comfort voor de patiënt en de veiligheid van de medewerkers. Het voertuig is uitgerust met een fleetlogsysteem. Dat is een soort van zwarte doos die via een geïndividualiseerde sleutel gegevens registreert over het rijgedrag van de bestuurder. Het systeem laat toe om de bestuurder positieve feedback te geven en zo het verkeersveiliger rijden te bevorderen.

Andere nieuwigheden zijn: een koelkastelement voor het bewaren van bepaalde medicatie en airco niet alleen in de stuurcel maar ook in de patiëntenruimte achteraan. Om het efficiënt werken te bevorderen, is de wagen aan beide zijkanten voorzien van schuifdeuren en worden de courante uitrustingsmaterialen (materialentas, zuurstofflessen, spalken, brancard …) in de zijkant van de ziekenwagen opgeborgen zodat deze vlot kunnen meegenomen worden naar de plaats van interventie en het personeel hiervoor niet meer in de patiëntenruimte moet zijn.

De ziekenwagen is uitgerust met een centrale zwevende brancardtafel, 2 comfortzetels tegen de zijwand en 1 aan het hoofdeinde. Ook binnenin werden richtingaanwijzers voorzien zodat de inzittenden makkelijk vooraf de rijrichting en eventuele afwijkingen van de ziekenwagen kunnen volgen. Het werkblad tegen de stuurcel is zo ontworpen dat de materialenkoffer van de MUG hierop kan geplaatst en bijkomend gefixeerd worden. Het voertuig is voorzien van alle noodzakelijke materialen zoals rugplank, vacüummatras, lepelberrie, KED, spalken, stoelberrie, brancardtafeltje, helmen en airbaghoes.

De 100-dienst van het Sint-Trudoziekenhuis bestrijkt de regio Sint-Truiden, Zoutleeuw, Heers, Nieuwerkerken en Hoepertingen. In 2008 telde de dienst 100 van het Regionaal Ziekenhuis Sint-Trudo 1.898 ziekenwagenuitritten. Hiermee is het de derde drukste 100-dienst in heel de provincie Limburg.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef011278fa7baa28a4 Listed below are links to weblogs that reference Nieuwe ziekenwagen voor Sint-Trudoziekenhuis:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!