Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Minister Veerle Heeren werd eregrootmaarschalk

Commanderie_20090131_221508Commanderie 

Vlaams minister van Welzijn, Gezondheid en Gezin Veerle Heeren (CD&V) werd eregrootmaarschalk van de Keizerlijke Commanderie van de Edele Haspengouwse Fruyteniers en hun Gastronomie. De Commanderie hield zaterdagavond haar 33ste kapittel.

De Haspengouwse Fruyteniers nemen jaarlijks mensen in de vereniging op die zich onderscheiden in deCommanderie_20090131_221604Commanderie promotie van fruit. Veerle Heeren kende vorige week, samen met het ministerie van Landbouw en de fruitsector, nog een bedrag van 900.000 euro toe voor de verdeling van fruit in de scholen. Grootmaarschalk en voorzitter van de Commanderie Jef Odeurs nam de eed af en huldigde haar in de vereniging in met een tik van het zwaard op de schouder. Daarna werden de eretekens en oorkonde aan de eregrootmaarschak overhandigd.

De Commanderie kende ook andere ertitels toe. Ivo Belet, Tony Heeren en Joris Relaes werden eremaarschalk. Ivo Belet (CD&V) is lid van het Europees parlement en is voorstander van cofinanciering van een schoolfruitplan. Tony Heeren is rasechte Truienaar en voorzitter van de Rechtbank van eerste aanleg in Hasselt. Joris Relaes was eerst kabinetchef van minister-president Yves Leterme en heeft nu die functie bij zijn opvolger Kris Peeters.

De derde groep werd groot-officier. Het gaat om Katleen Dignef, Marc Cornelis, Veerle Vanhoof en Guido Sweron. Twee jaar geleden startte Veerle Vanhoof, samen met haar echtgenoot Piet Porreye, met de productie van het fruitsap PIPO. Marc Cornelis leidt diplomatieke missies voor de verkoop van appelen en peren in China. Sinds 1996 is hij gastprofessor aan de facultiet diergeneeskunde in Gent. Guido Sweron zette zich in voor de promotie van toeristisch Voeren en schreef heel wat toeristische boeken en folders.

Leen Jolling, Rudi Hermans en Bart Liesenborghs werden officier. Leen Jolling is fruitteeltconsulent van de Boerenbond en maakt deel uit van de bestuuursraden van Fruitteeltnieuws en het ledenblad van de Proeftuin. Rudi Hermans is commandeur van de Confrérie van de Hasseltse Jenever. Bart Liesenborghs tenslotte is leraar in de Tuinbouwschool en heeft verdiensten voor de ontwikkeling van de zoete kersenteelt en voorlichting via de Studiekring Guvelingen.

Commanderie_20090131_224416Commanderie         Commanderie_20090131_222052Commanderie  Commanderie_20090131_222310Commanderie Commanderie_20090131_223324Commanderie  

(foto's: klikken om te vergroten

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef01116839e92e970c Listed below are links to weblogs that reference Minister Veerle Heeren werd eregrootmaarschalk:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!