Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Monroe sluit een week de deuren

Schokdemperproducent Monroe  (Tenneco Automotive) sluit eind deze maand een week de deuren. De werknemers zullen dan collectief verlof moeten opnemen. Bij het bedrijf werden de contracten van 80 tijdelijken eerder al stopgezet.

Directie en vakbonden bij Tenneco Automotive bereikten vandaag een akkoord om de laatste week van februari collectief verlof in te voeren. Er zal dan gedurende vijf dagen niet geproduceerd worden.

Een andere maatregel die werd overeengekomen, is dat er op vrijdagen twee uur minder zal gewerkt worden om de dalende vraag naar schokdempers in Europa op te kunnen vangen. De vakbonden hadden er in dit verband bij de directie op aangedrongen om arbeidsduurvermindering te overwegen om zoveel mogelijk mensen aan boord te houden.

Vanaf deze maand werden er bij Tenneco Automotive in Sint-Truiden ook al geen weekendshifts meer gedraaid en werd het nachtwerk tot een minimum herleid.

Bij de schokdemperproducent in Sint-Truiden werken momenteel nog 940 arbeiders en ruim 300 bedienden. Zowat 100 interim-arbeiders verlieten het bedrijf in oktober van vorig jaar in het kader van een wereldwijde reorganisatie binnen de Tenneco-groep.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef011168560e2f970c Listed below are links to weblogs that reference Monroe sluit een week de deuren:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!