Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Op stap met de Gloob-Fanfare

Gloob_20090216_151558Gloob Gloob_20090216_150026Gloob

Gloob_20090216_150420Gloob Gloob_20090216_151018Gloob

Leerlingen van de basisschool Sint-Rita zijn al het ganse schooljaar op stap met de Gloob-Fanfare. De fanfare is een beweging van kinderen, leerkrachten en ouders die zich inzetten voor onze globe.

De wereld takelt af en heeft te lijden van grote voeten. Onze levenswijze vraagt te veel van de aarde. Er worden te veel grondstoffen weggenomen en te veel afvalstoffen in het milieu gedumpt. Tegen die ecologische voetafdruk is duurzame ontwikkeling de remedie. Afval, water, natuur, energie, vervoer en handel zijn de invalshoeken die op school aan bod komen. Begeleider is Gloob, een wereldreiziger, muzikant, levensgenieter en scherpzinnig waarnemer. Hij vertelt wat hij op zijn reizen in Senegal, Ecuador en de Filippijnen geleerd heeft.

De leerlingen van de basischool stelden vandaag hun project voor. In mei tonen ze hun reultaten met een optreden in het cultuurcentrum De Bogaard.

Gloob-Fanfare is een aanbod voor de lagere scholen en het kleuteronderwijs. Thema's zijn mondiale vorming, ontwikkelingseducatie, duurzame ontwikkeling en integratie. Djapo (www.djapo.be) ontwikkelde educatieve pakketten en biedt die aan lagere scholen aan. Burgemeester Ludwig Vandenhove (SP.A) overhandigde vandaag de projectmappen aan de directies van de lagere scholen.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef011278dd72c928a4 Listed below are links to weblogs that reference Op stap met de Gloob-Fanfare:

Reacties

Bedankt Egide,
ook voor de nuttige! websitelink naar djapo.vzw;-)
groet
hilde

hilde op 18 februari 2009 om 13:36De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!