Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Politie schenkt combi aan dierenasiel

DSC_1022 De lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken heeft in 2006 een protocol afgesloten met vzw Dierenvrienden Sint-Truiden, waarbij alle loslopende dieren 24 uur op 24 worden opgehaald door het dierenasiel. Daardoor kan de lokale politie rekenen op een kwalitatieve opvang van loslopende en verloren dieren, meestal honden.

Voor het uitvoeren van de taak van hondenvanger heeft het dierenasiel Sint-Truiden naast de bestaande vzw Dierenvrienden Sint-Truiden een aparte vzw Dierenasiel opgericht.

De lokale politie draagt bij in de werking van de vzw Dierenasiel Sint-Truiden door middel van een tussenkomst van 1 personeelslid en de werkingskosten. Dit vertegenwoordigt een bedrag van 30.000 euro per jaar. Deze samenwerking komt bovenop de al bestaande overeenkomst tussen het stadsbestuur en het dierenasiel, waarbij de stad huisvesting en een jaarlijkse subsidie verleent van 1.388 euro. Voor haar werking in 2008 heeft de vzw Dierenasiel 31.25O euro subsidie ontvangen van de lokale politie.

In totaal deed de vzw Dierenasiel in 2008 406 interventies waarbij 294 honden, 91 katten, 5 hamsters, 3 duiven, 2 reeën, 2 varkens, 2 vogels, 1 geit, 1 eend, 1 kip, 1 pauw, 1 uil, 1 slang en 1 marter naar het asiel werden overgebracht. Behalve de katten en de honden worden alle dieren overgebracht naar het vogel- en zoogdierenopvangcentrum van Heusden-Zolder.

De lokale politie schenkt ook een combi aan de vzw Dierenvrienden Sint-Truiden. De combi heeft geen striping en is met zijn 200.000 km afgeschreven.

Het dierenasiel vzw Dierenvrienden Sint-Truiden werkt al jaren uitstekend samen met het justitiehuis Hasselt en de lokale politie. Veroordeelden voeren in het dierenasiel bepaalde werkstrafen uit. Aangezien de begeleiding van de veroordeelden tijdens hun werkstraf een aanzienlijke en belangrijke taak is, heeft het dierenasiel aan het stadsbestuur ondersteuning gevraagd. Het stadsbestuur ondersteunt dit project. De projectaanvraag voor de coördinatie van de uitvoering van de werkstraffen werd overgemaakt aan het justitiehuis Hasselt. Het werd gunstig geadviseerd. Indien ook de federale overheidsdienst (FOD) Justitie dit project goedkeurt, start er spoedig een voltijdse medewerker in het dierenasiel om de uitvoering van de werkstraffen in goede banen te leiden.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef0111688cc5a5970c Listed below are links to weblogs that reference Politie schenkt combi aan dierenasiel:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!