Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

PWA en Studiekring leiden werkzoekenden op tot tuinman

PWATUIN_20090219_140846PWATUIN PWA, Tuinbouwschool Onze-Lieve-Vrouw (SOLV) en Studiekring Guvelingen namen eind vorig jaar het initiatief om een opleiding op maat te organiseren voor de PWA’ers.

Begin februari vatten de PWA’ers de opleiding tuinonderhoud bij particulieren aan. In de opleiding leren ze praktische dingen zoals snoeien van fruitbomen, sierstruiken en laanbomen. Ook de veiligheid op de werkvloer komt aan bod door de lessenreeks veilig en goed gebruik van materialen. Er werd eveneens ruimte gelaten voor eigen inbreng en ideeën, zodat specifieke vragen en bemerkingen van de PWA’ers behandeld konden worden.

De opleiding werd beëindigd na vier intensieve dagen, verspreid over twee weken. 'De PWA’ers vonden het een zeer leerrijke opleiding. Zij kregen een getuigschrift van de cursus, zodat ze bij een eventuele sollicitatie een opleidings- en ervaringsbewijs kunnen voorleggen', zegt voorzitter Eddy Leclère van de Studiekring Guvelingen.

'De PWA'ers onthaalden deze cursus zeer positief. We zullen zeker meer mensen de kans geven omPWATUIN_20090219_141436PWATUIN zich bij te scholen als tuinman. Daarnaast zijn ook heel wat PWA’ers al jaren actief in de fruitteelt. Voor hen zullen de school en het PWA hun samenwerking uitbreiden naar een specifiek gevorderdencursus voor de fruitsector', kondigde PWA-voorzitter Carl Nijssens aan.

PWA Sint-Truiden is het grootste PWA-kantoor van Limburg met meer dan 300 gebruikers en 170 actieve PWA’ers. Het PWA-systeem stelt langdurige of oudere werkzoekenden te werk. Ze verdienen bovenop hun werkloosheidsuitkering iets bij, maar doen vooral ervaring op om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. 'Vroeger werden veel PWA’ers tewerkgesteld als huishoudhulp, maar die zijn veelal overgenomen door het dienstenchequesysteem. Nu zijn 80 procent van de PWA’ers actief in het tuinonderhoud bij particulieren of in de tuinbouw bij landbouwers en fruittelers', besluit Nijssens.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef0111688a9ef1970c Listed below are links to weblogs that reference PWA en Studiekring leiden werkzoekenden op tot tuinman:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!