Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Saartje Vandendriessche verkent de stad met Herbie

Herbie2_20090203_140728Herbie2 Saartje Vandendriessche was vandaag in de stad voor opnames van het TV-Eén programma Vlaanderen Vakantieland. Het programma lanceert een nieuwe trend in het toerisme: Nostalgisch op reis. Saartje zoekt daarvoor de mooiste plekjes in België uit. Wat is in zo'n geval meer aangewezen dan een rondrit met een ouderwetse, nostalgische VW-kever?

Saartje stapte deze middag aan het stadhuis op de Grote Markt, samen met haar moeder in een mooi opgepoetste oldtimer. De opnames duren twee dagen en ze hebben op diverse locaties plaats.

Vandendriessche is bekend van TV-programma's als De Matroesjka's en de Rode Loper. Ze is ook bekend als TV-omroepster en presentatrice. Voor de ontdekking van Haspengow zette ze zich achter het stuur van de legendarische Herbie, de naam die de VW-Kever kreeg naar een filmacteur. 

Een rondrit met een Kever is het jongste initiatief van Dirk Selis. Eerder zette Selis al rondritten met Vespa's uit. HerbieTours (meer info: hier) is op die ritten een aanvulling. De wagentjes kunnen ook ingezet worden bij slecht weer en dat bleek vandaag door de sneeuwval wel heel nuttig.

(De uitzending van de opnames in Sint-Truiden is zaterdag 14 en zondag 15 februari te zien op Eén in Vlaanderen Vakantieland )

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef011168432336970c Listed below are links to weblogs that reference Saartje Vandendriessche verkent de stad met Herbie:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!