Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Violiste Griet Wiame vertolkt Mendelssohn

GrietWiame De achttienjarige Griet Wiame uit Velm treedt vrijdag 14 februari op in het Concert Jong Talent in de Begijnhofkerk. Met dit concert geven VerDi Limburg en het Limburgs Orkest Jeugd & Muziek jaarlijks 6 of 7 (oud-)leerlingen uit het Deeltijds Kunstonderwijs de kans om solistisch op te treden met een symfonisch orkest.

Dit jaar heeft het concert niet alleen plaats in Sint-Truiden, maar is er ook een oud-leerling van de Haspengouwse Academie voor Muziek, Woord en Dans (HAMWD) die de selectie gehaald heeft: Griet Wiame. Ze vetolkt het eerste deel van het vioolconcerto van Mendelssohn.

Griet Wiame groeide samen met haar tweelingzus Lien en haar broer en zus op in een gezin van beroepsmuzikanten. Moeder An geeft les aan de academies van Sint-Truiden, Maasmechelen en Maaseik, vader Benny is solo-trompettist van het Limburgs Symfonieorkest in Maastricht en docent trompet aan de Conservatoria van Gent en Maastricht en aan het Lemmensinstituut.

Gestimuleerd door haar ouders begon ze op 6 jaar viool te spelen, eerst aan de academie van Herenthout en nadat het gezin naar Sint-Truiden verhuisde, aan de Haspengouwse Academie.

Viool studeren ging vlot, zo vlot dat Griet in 2007 besliste om naar de kunsthumaniora in Leuven te gaan. Eindelijk kon ze er echt voor gaan! Viool spelen, in het koor zingen, in het orkest spelen, samenspel, viool, allemaal cursussen waar een muzikant als Griet voor leeft.

Op 25 januari kreeg Griet op de Prinses Christina Concours nog een eervolle vermelding in de hoogste categorie voor leerlingen die aan een conservatorium studeren.

Wie de toekomstige virtuozen van de Limburgse klassieke muziekscène wil ontdekken: zaterdag 14 februari om 20.15 uur, Begijnhofkerk, Begijnhof. Tickets kosten 2 euro.

Bestel ze nu via 011-70.17.00 of via tickets.cc@sint-truiden.be.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef0111684de000970c Listed below are links to weblogs that reference Violiste Griet Wiame vertolkt Mendelssohn:

Reacties

chic jong

 martijna op 13 oktober 2010 om 21:54De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!