Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Meerderheid voor parallelweg naar E40

N80_20090302_152012N80 Volgens de poll over de aansluiting van Sint-Truiden naar de E40 kiest een meerderheid voor een parallelweg met de Naamsesteenweg (N80). Van de zestig uitgebrachte stemmen koos 58,33 procent voor die oplossing, 26,67 procent was voor een ontdubbeling van de N3 via Tienen en 15 procent wilde het behoud van de huidige toestand mits enkele kleine aanpassingen.

Het resultaat verschilt van de studie die het provinciebestuur liet uitvoeren. Daarin ging de voorkeur naar aanpassingen van de bestaande wegen.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef011168a39d9e970c Listed below are links to weblogs that reference Meerderheid voor parallelweg naar E40:

Reacties

Het maakt niet uit waar die weg moet komen!
Het enige feit is dat hij er al lang zou moeten liggen... een schande dat Sint-Truiden zo achteruitgesteld wordt.
En hopelijk wordt het een verlengstuk van de expressweg Hasselt-Sint-Truiden, met 4 rijvakken.
Want het inhalen is juist het meest gevaarlijke op de huidige wegen!
Maar is snap niet dat vele chauffeurs op dit moment via Gingelom en Walshoutem omrijden? DIt is toch een erg drukke weg en je rijdt telkens veel meer kilometers?
Ik heb altijd over Tienen gereden richting Brussel, eens in Tienen gaat het vlot en opdezelfde tijd ben je nog maar in Walshoutem.
Hoeveel kilometer ligt dit uit elkaar?
En voor mensen van regio Alken en zelfs Hasselt zou zo'n weg over Tienen een goed alternatief kunnen zijn bij filevorming op de E314 regio Rotselaar en Leuven.
Mijn voorkeur is een weg zo vlot mogelijk...
Denk aan de toekomst!
Brussel komt niet dichterbij te liggen.

 Dirk op 2 maart 2009 om 16:42De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!