Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Jacht op super 8

Recto_2_2Sedert 25 september zamelt de vereniging Curieus super 8-filmpjes in heel Vlaanderen in. Tegen een democratische vergoeding van 1 euro per minuut zet Curieus je oude beelden op je super 8 filmpjes digitaal op DVD om.

Van al het ingezamelde beeldmateriaal maakt Curieus een selectie en verwerkt ze in een filmmontage. Op slotavonden worden deze filmmontages in de verschillende provincies getoond en krijg je je oud beeldmateriaal terug, samen met de gedigitaliseerde DVD.

De super 8 filmpjes, gedraaid met videocamera, waren hip en hot in de jaren '50, '60 en '70 en het is tijdens de slotavonden dat je deze oude, vervlogen tijden kunt herbeleven. Curieus koppelt de slotavonden, afhankelijk per provincie, aan een bepaald thema. Voor Limburg is dat carnaval en caféleven. 

Wie graag zijn super 8 filmpjes gedigitaliseerd ziet, kan in Sint-Truiden op woensdag 8 oktober met zijn videospoeltjes van 18 uur tot 21 uur terecht in het inzamelpunt in zaal Manege, Rijschoolstraat 51. Op de Nacht van de super 8, een vijftal weken na de inzameling, krijg je je oude filmspoelen terug, samen met een DVD met al jouw gedigitaliseerde beelden. VHS en video 8 komen jammer genoeg niet in aanmerking voor dit aanbod. Voor meer info: www.dejachtopsuper8.be

Terrasfilms op Begijnhof

Van op een terras een film meepikken, het kan meevallen op een zomeravond als de tempertuur het buitenzitten wat aangenaam maakt. Filmliefhebbers krijgen op maandag 4, 11 en 18 augustus  de kans om te snoepen van een terras en van een film op het Begijnhof. De vorige edities waren alvast een succes met duizend bezoekers. De openluchtprojecties worden georganiseerd door de vzw curieus, die regelmatig cultureel vormende projecten op een laagdrempelige manier toegankelijk maakt.

Het programma:

maandag 4 augustus

A15431_2

Ensemble, c'est tout (tragikomedie, 2007, regisseur Claude Berri, met Audrey Tautou en Guillaume Canet) Vier personen kruisen elkaars pad. Ze wonen samen onder een dak, leren elkaar kennen en van elkaar te houden. Camille trekt 's avonds naar haar kantoor en tekent graag tijdens haar vrije tijd. Philibert is een jonge, in zichzelf gekeerde aristocraat, die bezeten is door geschiedenis. Hij bezet een groot appartement, dat zijn familie bezit. Franck is een gevoelige kok, hij houdt oneindig veel van zijn grootmoeder. Paulette is dan weer een wat oudere, fragiele dame. Hun twijfels en verdriet zullen ze samen moeten verwerken om hun dromen te realiseren. Ze zullen ontdekken dat ze samen veel sterker staan.

maandag 11 augustus: Film_image_2

Waking Ned Devine (komedie, 1998, regie Kirk Jones, met Ian Banner, David Kelly en Fionnula  Flanagan) Een kustdorpje raakt in rep en roer wanneer blijkt dat een van de inwoners een hoofdprijs in de loterij heeft gewonnen. De gelukkige winnaar, Ned Devine, is echter met het lot in zijn handen overleden en nu is de vraag hoe de overige inwoners het geld alsnog en wel gezamenlijk kunnen gaan innen.

maandag 18 augustus:

35748 The Kite Runner (verfilming van de wereldwijde bestseller van de Afghaanse auteur Khaled Hosseini, in Nederlandse vertaling De Vliegeraar. regie Marc Foster met Khaled Abdalla, Atossa Leoni en Shaun Toub) De Afghaanse vrienden Amir en Hassan zijn bedreven vliegeraars. Amir woont in een grote villa in Kabul en de vader van Hassan werkt bij de familie van Amir als bediende. De twee jongens scheppen er groot genoegen in de vliegers van andere kinderen uit de lucht te halen. Als een groep jongens het in hun hoofd haalt de vlieger van Amir uit de lucht te scheppen gaat Hassan achter de daders aan. Hij wordt zwaar mishandeld en Amir komt te laat om zijn vriend bij te staan. De vriendschap tussen de jongens is voorgoed veranderd. Dan vallen de Russen Kabul binnen en moeten Amir en zijn vader het land uit vluchten. Ziet de volwassen Amir zijn vriend ooit nog terug en weet hij weer een band met zijn vaderland op te bouwen?

Oudere berichten:
> Violiste Griet Wiame vertolkt Mendelssohn
> Geven deze schilderijen aanstoot?
> Saartje Vandendriessche verkent de stad met Herbie
> Alweer ongeval aan kruispunt (N80) in Kortenbos
> Minister Veerle Heeren werd eregrootmaarschalk
> Boze brief over herstel verkeerslichten in Kortenbos
> Holle wegen krijgen een beurt
> Ann en Tom openen 'Mijn Resturant!' in Bogaardenklooster
> Dichters dragen voor in bib
> Waterbekken in 't Speelhof is ook wandelgebied
> Vergeet je wortels niet!
> Animatie op gemeenteraad
> Joske Bronckart: een carnavalist met het hart van een clown
> Miss STVV-kandidaten 2009
> Fruit uit de schoolautomaat
> Bogaardenklooster klaar voor 'Mijn Restaurant!'
> Kandidaat-onderofficieren verkopen voor 4330 euro Damiaanstiften
> Volksbal als weleer
> Geschenken voor snelle trouwers en snelle baby's
> Naakt in carnavalkrant choqueert

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!