Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Saartje Vandendriessche verkent de stad met Herbie

Herbie2_20090203_140728Herbie2 Saartje Vandendriessche was vandaag in de stad voor opnames van het TV-Eén programma Vlaanderen Vakantieland. Het programma lanceert een nieuwe trend in het toerisme: Nostalgisch op reis. Saartje zoekt daarvoor de mooiste plekjes in België uit. Wat is in zo'n geval meer aangewezen dan een rondrit met een ouderwetse, nostalgische VW-kever?

Saartje stapte deze middag aan het stadhuis op de Grote Markt, samen met haar moeder in een mooi opgepoetste oldtimer. De opnames duren twee dagen en ze hebben op diverse locaties plaats.

Vandendriessche is bekend van TV-programma's als De Matroesjka's en de Rode Loper. Ze is ook bekend als TV-omroepster en presentatrice. Voor de ontdekking van Haspengow zette ze zich achter het stuur van de legendarische Herbie, de naam die de VW-Kever kreeg naar een filmacteur. 

Een rondrit met een Kever is het jongste initiatief van Dirk Selis. Eerder zette Selis al rondritten met Vespa's uit. HerbieTours (meer info: hier) is op die ritten een aanvulling. De wagentjes kunnen ook ingezet worden bij slecht weer en dat bleek vandaag door de sneeuwval wel heel nuttig.

(De uitzending van de opnames in Sint-Truiden is zaterdag 14 en zondag 15 februari te zien op Eén in Vlaanderen Vakantieland )

Ann en Tom openen 'Mijn Resturant!' in Bogaardenklooster

12332434127025_0 Ann Peeters uit As (27 jaar) en Tom Paumen (26 jaar) uit Maaseik zijn de twee Limburgse deelnemers aan de VTM-reeks Mijn Restaurant!. Ze openen samen een restaurant in het Bogaardenklooster in Sint-Truiden. Ze willen een eerlijke, klassieke keuken zonder te veel poespas brengen, maar in een modern, trendy en eigentijds kader. Ann en Tom geven alles op om voor het eerst in hun leven hun eigen zaak op te starten. Ann en Tom zijn al sinds hun puberjaren de allerbeste vrienden. Ze kennen elkaar door en door en delen al hun lief en leed met elkaar.

Ann komt uit een horecafamilie en staat als chef stevig in haar schoenen. Ze heeft de nodige ervaring en gelooft rotsvast in haar eigen kookkwaliteiten. Ann is een assertieve dame met het hart op de tong. Tom is een dynamische jongeman die actief is in de modewereld. Hij springt af en toe bij in een restaurant en gaat nu de uitdaging aan om zijn leven over een totaaal andere boeg te gooien en maître te worden in zijn eigen restaurant.

Bogaardenklooster klaar voor 'Mijn Restaurant!'

Bogaard_20090122_140518bogaard Eén van de grote zalen, recht tegenover de ingang van het Bogaardenklooster in de Diesterstraat en die al dienst deed als binnenspeelplein voor kinderen, wordt in gereedheid gebracht voor een mogelijke komst van de niewe VTM-reeks Mijn Restaurant!.

De nieuwe reeks wordt in het voorjaar getoond en het Productiehuis Kanakna is op zoek naar geschikte kandidaten en naar een locatie in elke provincie. Hardnekkige geruchten doen al langer de ronde over een komst naar Sint-Truiden. VTM wilde de keuze voor Sint-Truiden niet bevestigen. Het Bogaardenklooster ligt in het stadscentrum en in de gebouwen zijn al een restaurant en een goktent gevestigd. De meeste ruimtes in het voormalige klooster zijn gerestaureerd.

Het pand heeft een lange geschiedenis en dateert van 1642. Maar in de dertiende eeuw al verbleven op die plaats de boogaerden. Die zijn te vergelijken met de begijnen, die in begijnhoven woonden. De gebouwen die er nu nog staan, dateren uit de tijd dat priesters er hun opleiding kregen (17de en 18de eeuw). Na de Franse revolutie werd het complex een gemeenteschool. In de volksmond staat het bekend als de Kolmojèn. Voor het Atheneum naar de Speelhoflaan verhuisde, was in de Diesterstraat de basisschool van het Atheneum gevestigd. Sinds 1996 herbergt het pand in Maaslandse Renaissancestijl enkele handelspanden.

Oudere berichten:
> Violiste Griet Wiame vertolkt Mendelssohn
> Geven deze schilderijen aanstoot?
> Saartje Vandendriessche verkent de stad met Herbie
> Alweer ongeval aan kruispunt (N80) in Kortenbos
> Minister Veerle Heeren werd eregrootmaarschalk
> Boze brief over herstel verkeerslichten in Kortenbos
> Holle wegen krijgen een beurt
> Ann en Tom openen 'Mijn Resturant!' in Bogaardenklooster
> Dichters dragen voor in bib
> Waterbekken in 't Speelhof is ook wandelgebied
> Vergeet je wortels niet!
> Animatie op gemeenteraad
> Joske Bronckart: een carnavalist met het hart van een clown
> Miss STVV-kandidaten 2009
> Fruit uit de schoolautomaat
> Bogaardenklooster klaar voor 'Mijn Restaurant!'
> Kandidaat-onderofficieren verkopen voor 4330 euro Damiaanstiften
> Volksbal als weleer
> Geschenken voor snelle trouwers en snelle baby's
> Naakt in carnavalkrant choqueert

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!