Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Schermkring Skirmjan bestaat twintig jaar

Verenigingindekijker_gr 

Scherm_20090207_114412scherm 

Net op zijn twintigjarige verjaardag krijgt de Schermkring Skirmjan onverwachte steun van Freek Braeckman, De slimste mens ter wereld. Freek was ooit zelf een schermer, die tot de Belgische top behoorde. Naar eigen zeggen dankt hij zijn zelfbeheersing en koelbloedigheid onder meer aan zijn schermverleden. Die koelbloedigheid demonstreerde hij vooral bij de finale tegen Bart De Wever.

'Bij het schermen is het man tegen man en komt het erop aan geconcentreerd te blijven en niet in paniek te raken. Je moet jezelf de baas blijven en je dan opleggen aan de tegenstrever. Het zijn houdingen die je ook buiten de schermsport kan gebruiken', zegt voorzitter Jos Lambrechts van de Truiense schermclub Skirmjan. De schermkring viert 12 februari zijn twintigjarig bestaan.

Schermkring Skirmjan startte in 1988 in Borgloon onder leiding van de Roemeense schermmeester PaulScherm_20090207_114716scherm Radulescu en sloot op 12 februari 1989 aan bij de Vlaamse Schermbond. De vereniging kreeg haar naam van het middelnederlandse woord voor schermen.

Opzet van de Schermkring was de vroegere belangstelling voor het schermen nieuw leven in te blazen. Via allerlei initiatieven konden honderden kinderen kennismaken met de schermsport. Vanaf 1993 werd in Sint-Truiden training gegeven. In Sint-Truiden nam de club de traditie uit de jaren '20 opnieuw op. Toen waren er in de stad twee schermclubs.

De vereniging behaalde ook diverse onderscheidingen. In juli '94 kreeg de club op de training bezoek van Elena Belova, de viervoudig Olympische kampioen floret. Skirmjan telde ook kampioenen in eigen rangen. In diverse reeksen behaalden leden goud, zilver en brons. De schermers nemen nu regelmatig deel aan wedstijden en tornooien.

'Basisopdracht van de club is nog altijd goede en stijlvolle schermers te vormen. Om een voldoende brede basis te hebben, blijven we naar nieuwe leden zoeken, zowel jong als oud. Schermen is vooral een technische sport. Maar iedereen met een beetje aanleg kan leren schermen. We promoten de sport dit jaar vooral bij meisjes en dames. We organiseren afzonderlijke tornooien, eind juni houden we opnieuw ons debutantentornooi en op stapel staat een bewegingsproject in samenwerking met Bloso. We leren de jeugd lenigheid, techniek en coördinatie aan', legt de voorzitter uit.

Schermkring Skirmjan telt op dit ogenblik zestig leden. De trainingen vinden plaats in de sporthal van het Oud-Atheneum in de Zoutstraat. Voorzitter is Jos Lambrechts (foto). Voor meer info: Jos Lambrechts, tel. 011-69.28.57 of hier.     

Verenigingen verenigd in Après-Ski

Dsc_9829         

Zeventien Truiense verenigingen organiseren zondag 28 december vanaf 14 uur een eerste Apres-Skiparty. Ze sluiten het jaar samen met vrienden, kennissen en familie feestelijk af op de Grote Markt. Trud'Or staat samen met de stad in voor de faciliteiten, de verenigingen verzorgen de gezelligheid en de sfeer. Bij de Après-Ski horen schnaps en muziek. Het wordt een pre-carnavalsstemming op de Markt.

Publiekstrekker is DJ Regi, die om 18 uur optreedt. De party is een compensatie voor de winsten die de verenigingen moesten derven door de vermindering van het aantal drankstandjes op de Kerstmarkt en door het inkorten van de Kerstmarkt-periode. Ze kunnen nu iets goedmaken. Ook de Verenigde Horeca doet mee.

Zijn van de partij: Fortuna Sint-Truiden, de Doordrijvers, Jong VLD, Fifty One, Sparta Bubbles, Sporting Aalst, Brustem VV, Orde van de Commeduur, De Binke, Kon. Sint-Truidense Basket, STHV Melveren, Real Yappa, Leopold Tennis, JCI Haspengouw, VKM Sint-Truiden, Vrienden van Senegal en de Sint-Truidense Reddingsclub.

(foto: Danny Claes)

Cheques voor ontwikkelingssamenwerking

Bij de afsluiting van de multiculturele dagen in het cultuurcentrum De Bogaard werden cheques aan de verenigingen voor ontwikkelingssamenwerking overhandigd. Op het podium:

ICPA (1.621 euro): Help for Chernobyl Children. ICPA is opgericht naar aanleiding van de kernramp in Chernobyl (Wit-Rusland) in 1986 en de vereniging doet het administratief werk voor OKIN in verband met paspoorten, visums en toestemmingen om gastkinderen naar Belgische gastfamilies te laten komen.

Dsc_8712_medium_2Conbucam (1570 euro): bouwen van een ministuwdam op de Luansi-rivier in Totshi. (Congo). Totshi is een missie met scholencentrum, een moederhuis en een dispensarium. Door de stuwdam kan de missie bevoorraad worden.

Vonkita (1919 euro): Voor Raflang, een onderwijsproject in Managua, Nicaragua. De subsidie is bestemd voor de aanschaf van didactisch materiaal en financiële ondersteuning van ouders die geen bijdrage kunnen betalen.

Sunshine (1543 euro): Bouw van vondelingentehuis in Luxor (Egypte). In 2007 had de eerstesteenlegging plaats voor een ruimere woning. Vier van de vijf wooneenheden zijn intussen klaar. Uiteindelijk zullen 150 kinderen er onderdak vinden.

Gastvrij Sint-Truiden (1563 euro): Ondersteuning van huiswerkbegeleiding in het kader van gelijke onderwijskansen voor etnische culturele minderheden. Het aantal leerlingen groeide en het aantal begeleiders breidde uit. Er is nood an dicdactisch materiaal, een huursubsidie en verplaatsigsonkosten.

Nicaraguacomité (1783 euro): Ondersteuning bibliotheek in Nueva Guinea (Nicaragua). Verdere aankoop van materialen als kinderboeken, schoolboeken en een fotokopiemachine en ook meer structurele en inhoudelijke input als extra bibliothecaris en vormingen.

Plan (1764 euro): Bouw van een school in Cambodja. Het project omvatde bouw van minstens zes scholen in de provincie Siem Reap. Plan biedt aan de diverse raden die de school leiden vorming aan en aanvullende opleiding voor jonge leerkrachten.

11.11.11 (1958 euro): ondersteuning van de Thai Labour Campaign, een kleine niet-gouvernementele organisatie (ngo) in Thailand. De organisatie ondersteunt de vakbondsleden die door hun acties problemen hebben. Ze organiseert mediacampagnes en educatieve activiteiten.

Broederlijk Delen (2.442 euro): actie voor de ontwikkeling van rurale leefgroepen in India, vooral op landelijke gemeenschappen. Doelstelling van het project is het uitwerken van gemeenschappelijke basissen, aanleren van leiderskwaliteit, opstellen van programma's voor levensonderhoud en commercialisering van woudproducten en het opzetten van een sociaal vangnet.

Zusters Annuntiaten (926 euro): ondersteuning voor de  uitrusting van schoolklassen in Kibangu in Kikwit (Congo). De Orde bouwt een secundaire school en een gezondheidscentrum. De stad Sint-Truiden finaciert banken voor de schoolklassen.

Paters Assumptionisten Zepperen (250 euro): De congregatie wil in Kenia een middelbare school met een internaat en 16 lokalen voor 640 leerlingen bouwen. De financiële steun wordt gebruikt bij de bouw van de klaslokalen.

(foto: Danny Claes)

Medailles voor duivenliefhebbers van De Eendracht

Verenigingindekijker_gr_2

Dsc_8150_7Zondag 14 december huldigde de koninklijke duivenliefhebbersmaatschappij De Eendracht in haar locatie op het domein Terbiest, de kampioenen van het jaar 2008. Algemeen kampioen en Koning 2008 werd Johan Lindekens, tweede was Karlo Van Rompaey. Willy Nahon en Victor Schreurs legden beslag op de derde plaats. Bij gelegenheisd van de inhuldiging kende de Koninklijke Belgische Duivenbond (BDB)  de medaille van sportverdienste toe aan zeven leden die 50  jaar duivenliefhebber zijn en de leeftijd van 70 jaar bereikt hebben. Burgemeester Ludwig Vandenhove (SP.A) en provinciaal voorzitter Arthur Knaepen decoreerden Ivonne Bogaerts, Roger Theunis, Georges Hayen, Jozef Lenaers, Paul Fabry, Albert Vanbrabant en Gilbert Surinx.

(foto: Danny Claes)

Duikschool Neptunus stelt opleiding overlevingstechnieken voor

Verenigingindekijker_gr

Duikschool Neptunus Divers stelde zopas haar opleiding overlevingstechnieken in het zwembad in de Olympialaan voor. De deelnemers leerden alleen of in groep in open water vlotten en de aandacht  trekken, met kleren aan zwemmen, het reddingsvlot inkruipen, elkaar helpen, het vlot omdraaien, de redderssprong, het ophalen van slachtoffers en aan de kant slepen.

Neptunus_20081127_212020neptunus_2 Het aanleren van overlevingstechnieken is één van de opdrachten van de duikschool. Neptunus Divers werd in 1994 opgericht en viert in 2009 haar 15 de verjaardag. 'We hebben sedert de oprichting een vrij constant aantal leden. Op dit ogenblik zijn er 33 leden ingeschreven. We zijn niet de grootste club. We beperken liever het aantal. In de club kent iedereen nog iedereen en nieuwe leden worden  makkelijk opgenomen in de groep', zegt voorzitter Ronny Opdenacker. De club kan terugvallen op jaarlijks terugkerende evenementen, die het clubgevoel versterken: het duikweekend in Zeeland, een barbecue, volleybalwedstrijdjes,themaduiken en lesavonden.

Doordat de club al 15 jaar bestaat, beschikt de vereniging over voldoende uitrusting. 'Nieuwe en jonge leden kunnen materiaal lenen en uitproberen. Ze moeten niet meteen in een dure uitrusting investeren. Dit jaar kopen we een duikvlag aan, want dat is een recente verplichting om in Zeeland te duiken. Duiken is echt geen dure hobby', vertelt duikschoolleider Ingrid Vanrutten.

De duikschool heeft eigen instructeurs. Ze geven theorie- en zwembadlessen, oefenen buitenproeven en nemen proeven af. 'We zijn er fier op dat tweederde van onze leden gebrevetteerde duikerhulpverleners zijn. Onze brevetten zijn ook internationaal erkend. Waar ook ter wereld dienen we enkel onze lidkaart te tonen om al het moois onderwater te zien', legt Ingrid Vanrutten uit.

De club werkt samen met andere organisaties als de Vlaamse Reddingscentrale. De VRC staat garant voor de kwaliteit van rescue en waterredding en organiseert talloze reddersopleidingen, sessies en workshops reanimatie, EHBO en overlevingstechnieken.

Neptunus_20081127_210622neptunus Neptunus_20081127_210912neptunus

Foto boven: Voorzitter van de vereniging Ronny Opdenacker en duikschoolleider Ingrid Vanrutten.

Voor meer info: www.neptunus-divers.be

Renovat exposeert in 't Meiland

Verenigingindekijker_grFoto-diaclub Renovat exposeert de komende maanden in de aula van 't Meiland grootformaatfoto's van een drietal leden. Guy Billen presenteert drie aaneensluitende landschapsfoto's in panoramavorm. René Duchateau toont een diversiteit van  losse opnamen en voorzitter Achille Duchateau stelt een reeks experimentele foto's ten toon, waarme hij al prijzen in de wacht sleepte in diverse wedstrijden. De expo is toegankelijk tijdens de openingsuren van het rusthuis.

Renovat is gekend voor zijn tentoonstellingen en projectie-presentaties. De vereniging houdtMeiland_tentoonstelling  regelmatig wisselende tentoonstellingen in de diverse Truiense rusthuizen. In 1992 vond de eerste expo in 't Meiland plaats, Sint-Laurentius in Brustem sloot daar snel bij aan en sedert 2007 stapten ook Home Sint-Elisabeth en het seniorencentrum Den Akker in het project. Drie tot vier keer per jaar worden de tentoonstellingen van nieuwe werken van renovisten voorzien.

Renovat verwierf vooral bekendheid voor zijn tweejaarlijkse digitale projecties in het cultuurcentrum De Bogaard. Renovisie is het belangrijkste clubevenement, dat alom waardering geniet. Vorig jaar toonde Renovat fotoreeksen van de gerenommeerde Chinese freelance fotograaf Wang FuChun.

Billen01Foto- en diaclub Renovat werd op 23 augustus 1974 boven de doopvont gehouden met de ambitie uit te groeien tot een bloeiende nieuwe vereniging voor amateurfotografen en -cineasten. Na slechts enkele jaren bleek echter dat de foto- en filmmensen best hun eigen weg gingen. Het verschil tussen beide media - film en fotografie - was te groot om te overbruggen in een vereniging. Zo ontstonden twee autonome verenigingen, allebei voortbestaand onder de naam die ze hun kind ooit gaven: cineclub Renovat, en foto- en diaclub Renovat.

Het doel van Foto-diaclub Renovat was en is nog steeds het stimuleren van de fotografie als hobby. Alle mogelijke disciplines worden beoefend: dia, kleur, zwart-wit en digitale fotografie. Om de werking in een zo ruim mogelijke context te plaatsen is Renovat aangesloten bij Provinciale en Nationale Federaties.

Naast de tweewekelijkse clubvergaderingen, kunnen Renovisten deelnemen aan fotografische uitstappen, cursussen en wedstrijden. In mei 1980 bracht Renovat voor 't eerst haar clubblad uit, het Renovaatje. Sindsdien wordt dit blad maandelijks uitgebracht, voor de leden en de ereleden, met aankondiging van alle activiteiten en clubnieuws allerhande.

Voorzitter van de vereniging is Achille Duchateau, Guy Colla is ondervoorzitter en penningmeester en René Duchateau is secretaris.

Meer info: www.renovat.be

(zwart-witfoto: Guy Billen)

Tien jaar wandelclub De Brug

Verenigingindekijker_gr_2

Wandelclub De Brug organiseert al verschillende jaren wandelingen voor de patiënten van het Psychiatrisch Centrum Ziekeren. Af en toe worden ook uitstappen georganiseerd en wordt aan externe wandelingen deelgenomen. Buiten de eigen organisatie die tweemaal per jaar plaatsvindt, neemt De Brug deel aan wandelingen, georganiseerd door andere wandelclubs.

100_0484 Doelstelling is de kloof tussen het psychiatrisch ziekenhuis, de maatschappij, de patiënt en de valide wandelaar te overbruggen. 'Door deze wandelingen aan te bieden trachten we onze patiënten uit hun isolement te halen. Via een laagdrempelige activiteit trachten we terug een maatschappijgevoel op te wekken. Terug voeling krijgen met de maatschappij, terug waardering en respect ontvangen, begrepen worden is voor hen belangrijk. Een prestatie neerzetten geeft hen een positief zelfwaarderingsgevoel, maar laat hen ook voelen dat bewegen een inspanning vraagt', aldus Christophe Weyens. Voor haar werking ontving de wandelclub in 2005 de Lilly Reintegration Award.

De club vierde vandaag, 18 juni, de tiende Haspengouwwandeldag en werkte daarvoor samen met Psylos, de stad Sint-Truiden en de provinciale Sportdienst.  Het werd een echte integratiedag. Ongeveeer de helft van de wandelaars zijn valide mensen uit andere wandelclubs, de andere helft zijn mensen met beperkingen van allerlei aard. Meer dan duizend deelnemers schreven voor de wandeldag in. Elke kilometer die gewandeld werd, brengt een halve euro op. De wandelingen situeerden zich vooral in het park, in de stad, door het Speelhof, naar Sancta Maria, door Nieuwenhoven naar Metsteren. Vanaf 12.30 uur kreeg de club muzikale ondersteuning van de Louis Willemsband. Oldtimers gaven de minder mobiele mensen een gratis rondritje.

Voor de viering van de tiende verjaardag ging de club samen met het Psychiatrisch Centrum op stap voor Thandanani in Zuid-Afrika. Thandanani is een project waar vooral psychiatrische patiënten getraind worden om zelfstandig te wonen.

Nieuw Sint-Truiden viert weer kermis

Verenigingindekijker_grDuras anno 2005 is een vriendenkring die ontstaan is nadat de voetbalclub van Duras haar activiteiten moest stopzetten. 'We vonden dat we de vriendschappen die we doorheen de jaren in Duras hadden opgebouwd niet mochten laten verloren gaan. Het verenigingsleven en het organiseren bleef ons in de vingers ziitten', zegt voorzitter Ivo Diels die in december 2005 de vzw Duras anno 2005 oprichtte.

Als vergaderlokaal stelde hij in de Invalidenstraat in Nieuw Sint-Truiden twee garages ter beschikking,Duras2005_kermis die tot vergaderlokaal  werden omgebouwd. De vereniging telt nu 20 leden, waarvan de helft nog deel uitmaakte van het bestuur van de voetbalclub. De vzw houdt zich nu vooral bezig met het organiseren van activiteiten tijdens de junikermis in Nieuw Sint-Truiden. Daarbuiten is er nog de kerstdrink in de Nieuwjaarsperiode 'Samen met het stadsbestuur, de sportraad en de Haspengouwse Dartsliga willen we Nieuw Sint-Truiden opnieuw de sfeer van weleer laten proeven', aldus de voorzitter.

Met de opbrengst steunt Duras anno 2005 Wiric, het dagcentrum voor licht mentaal en fysisch gehandicapten, en het Vlaams Fonds Gehandicapten afdeling Sint-Truiden. De afgelopen jaren overhandigde de buurt 2.500 euro aan beide verenigingen.

De vierde editie van het kermisweekend van Nief Sintruin heeft plaats op 20, 21 en 22 juni In het tentencomplex in de Invalidenstraat. Daar zijn diverse activiteiten: benefietdartstoernooi, karaoke-night en een barbecue. Maar vooral wil de vereniging de kermissfeer van weleer er weer inbrengen.

Duras anno 2005 krijgt de steun van het stadsbestuur. 'We doen er alles aan om het dorps- en wijkleven nieuw leven in te blazen en we werkten een subsidiereglement voor buurtactivering uit. De wijkkermissen moeten opgewaardeerd worden. We kennen een dubbele premie toe voor activiteiten die in de rand van een wijkkermis georganiseerd worden', aldus schepen Filip Moers (SP.A).

Voorzitter van Duras anno 2005 is Ivo Diels (tel. 0496-53.48.50), secretaris Luc Spilstijns en penningmeester Rita Beeckman. (samen op de foto met schepen Filip Moers)

Eyes4you

20080521dsc_2271 Lions Club Sint-Truiden presenteerde tijdens de Taptoe op de Grote Markt een professionele cd (tune), Eyes4you, op muziek van Carlo Willems. De tekst van het liedje werd geschreven door Lions lid Guy Schalenbourg. De cd heeft vijf verschillende uitvoeringen: pop, lounge, jazz, klassiek en pop-karaoke. Op de Taptoe werd een bewerkte versie door zes harmonieorkesten gespeeld. Stadsbeiaardier Noel Reynders speelde Eyes4you op de beiaard.


Foto: Danny Claes

Carlo Willems startte zijn muzikale loopbaan aanSplash_2  het Lemmensinstituut in Leuven, waar hij diverse prijzen won. In 1985 won hij de Tenuto-wedstrijd en de Prijs Kamermuziek van het Festival van Vlaanderen. Hij doceert op dit ogenblik aan het Lemmensinstituut en aan het Antwerpse Conservatorium. Naast componist is Willems vooral gekend als slagwerkvirtuoos. Hij heeft een indrukwekkende erelijst in de klassieke muziek, maar is ook lid van het Willy Claes kwartet en het Duo Melo Ritmo.

Op de Taptoe werd de samenwerking met Saffraanberg voorgelegd voor het project Sight First II.  De tune die Lions Sint-Truiden voor Sight First II ontwikkelde is een hulpmiddel voor fondsenwerving voor de wereldwijde campagne die Lions Clubs International voert ter bestrijding van vermijdbare en geneesbare blindheid. 'Als u weet dat elke minuut een kind blind wordt, kent u ook de motivatie die ons drijft om het publiek aan te spreken om mee te werken dat schoonheid zichtbaar wordt voor allen', aldus Paul Steels, voorzitter Lions Club Sint-Truiden. De cd wordt voor verdere verspreiding - zelfs in andere talen - aan de hoofdzetel in de Verenigde Staten voorgelegd.

De tune Eyes4you kan verkregen worden aan de prijs van 10 euro per stuk bij Toerisme Sint-Truiden, Grote Markt.

Breath of Heaven heeft wind in de zeilen

Verenigingindekijker_gr_3

Gospelkoor_pakt_uit_met_eerste_conc

Het Gospelkoor Breath of Heaven groeide in vier jaar uit tot een gerenommeerde vereniging. Vier jaar geleden leerde Gert Michaux via internet de gospelmuziek kennen. Dat was de aanzet om ook in Sint-Truiden een gospelkoor op te richten. Hij kreeg de hulp van Tom Claes.

In een gospellied vond Gert Michaux de naam voor het gospelkoor. In dat nummer vraagt Maria waarom God haar gekozen heeft om zijn kind ter wereld te brengen. Ze vraagt of de adem van de hemel haar wil steunen. De boodschap, dat er in moeilijke omstandigheden steun is, wil het koor uitdragen.

Vorig jaar lanceerde Breath of Heaven een oproep naar mensen van 16 tot 60-plus om bij de vereniging aan te sluiten. De opkomst was enorm. In september startte het koor met 52 koorleden en 9 leden voor de live-band.

Meteen volgde een reeks optredens. Eerst was er de ontvangst op  TVL, Dan volgde de friends- en familyday, in december was er het gastoptreden op het kerstconcert in Zoutleeuw. Het hoogtepunt was ongetwijfeld de aanwezigheid bij Debby en Nancy op zondag 12 februari. Daar werd dirigent Gert Michaux in de bloemetjes gezet.

De volgende uitdaging is het gospelconcert van vrijdag 2 en zaterdag 3 mei in de minderbroederskerk van Sint-Truiden. Op het programma staan nummers van Kirk Franklin, Israel Houghton en Aaron Lindsay, Donald Lawrence, Nicole Coleman Mullen, Richard Smallwood... Voor deze eerste editie worden het koor en de band in een volledig nieuwe outfit gestoken. Het publiek krijgt een show vol muziek, beeld en dans. Veertig koorleden en de live-band met zeven artiesten treden op. Breath of Heaven wil van dit concert een traditie maken. De show start om 20.30 uur. Kaarten kosten 10 euro en kunnen besteld worden op 0477-79.85.22 of info@breathofheaven.be.

Voor meer info over de vereniging: www.breathofheaven.be 

Oudere berichten:
> Violiste Griet Wiame vertolkt Mendelssohn
> Geven deze schilderijen aanstoot?
> Saartje Vandendriessche verkent de stad met Herbie
> Alweer ongeval aan kruispunt (N80) in Kortenbos
> Minister Veerle Heeren werd eregrootmaarschalk
> Boze brief over herstel verkeerslichten in Kortenbos
> Holle wegen krijgen een beurt
> Ann en Tom openen 'Mijn Resturant!' in Bogaardenklooster
> Dichters dragen voor in bib
> Waterbekken in 't Speelhof is ook wandelgebied
> Vergeet je wortels niet!
> Animatie op gemeenteraad
> Joske Bronckart: een carnavalist met het hart van een clown
> Miss STVV-kandidaten 2009
> Fruit uit de schoolautomaat
> Bogaardenklooster klaar voor 'Mijn Restaurant!'
> Kandidaat-onderofficieren verkopen voor 4330 euro Damiaanstiften
> Volksbal als weleer
> Geschenken voor snelle trouwers en snelle baby's
> Naakt in carnavalkrant choqueert

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!