Home  Regio  sinttruiden  sinttruiden blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Sint-Truiden?
Laat het weten aan:Egide
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Afslanken voor Wiric

Raf_truineer Onze collega Raf Vanmechelen van de Truiense website www.tuineer.be is op 15 mei gestart met een dieet ten voordele van de gehandicaptenwerking Wiric. Tegen 1 december wil hij ten minste 20 kilo zijn afgeslankt.

Raf wil op natuurlijke manier vermageren en geen gebruik maken van diverse technieken en operaties. Hij volgt een strikt dieet en let op voeding en drank. 'Ik drink tot twee liter water per dag. Het moeilijkst zijn de weekends omdat ik graag een pintje drink en de restaurants bezoek. Eén dag per week laat ik me ook gaan', zegt de webmaster. Intussen heeft hij de steun gekregen van groentenboer en schepen Pascy, die hem regelmatig verse groeten bezorgt. De evolutie van het dieet wordt gevolgd door de Weight Watchers die een officiële registratie bijhouden.

De bezoekers van de website kunnen een klein bedragje per kilo inzetten die de webmaster zal verliezen tegen 1 december. De deelnemers kunnen ook een etentje winnen.  De opbrengst van de afslankactie gaat naar Wiric. 'De sponsoring  is een extra motivatie. Ik hoop de mensen van Wiric tegen het einde van het jaar een mooi kado te kunnen overhandigen', aldus Raf. Als hij tegen 1 december geen 20 kilo is afgevallen, trakteert hij de deelnemers op een barbecue.

Inschrijven kan op: www.truineer.be/dieet

Op de foto: Vanmechelen voor de actie. In december volgt foto na.

Roland Vandenborne: leven voor andersvaliden

Vrijwilliger_022Roland Vandenborne werkt als psychomotorisch therapeut in het Psychiatrisch Centrum Ziekeren. Daar heeft hij een fulltime job. Naast zijn beroepsbezigheid is Roland in Ziekeren druk in de weer met vrijwilligerswerk.

Als lid van Psylos, de Vlaamse Federatie voor Sport en Recreatie in de Geestelijke Gezondheidszorg, leidt hij in Ziekeren het werk van veertig vrijwilligers. Hij begeleidt  onder meer fitness en atletiek bij gehandicapten en organiseert binnen en buiten het centrum sportmanifestaties en andere activiteiten. 'Ziekeren, Sancta Maria en het Sint-Trudoziekenhuis gaan in de toekomst nauwer samenwerken. In die samenwerking nemen we het voortouw. De drie instellingen hielden zondag 9 maart een pannenkoekennamiddag voor de vrijwilligers van de welzijnssector. Ook dat behoort tot het vrijwilligerswerk, aldus Roland.

Roland Vandenborne is zelf ook sportman en een bekend langeafstandsloper. Twee jaar geleden werd hij sportman van het jaar. Hij kan een indrukwekkend sportief palmares voorleggen. Vandenborne nam aan meer dan dertig marathons in de hele wereld deel, onder meer in Chili, Argentinië en China. Hij liep al mer dan 50.000 km. In 2004 werd hij uitgekozen om in Antwerpen samen met befaamde atleten als Gaston Roelandts, Brigitte Becue en Ingrid Berghmans de Olympische fakkel te dragen en door te geven. Zijn deelname was een erkenning voor het werk van Psylos.

Roland besteedt dagelijks enkele uren aan het vrijwilligerswerk. 'Mijn werk is meer dan een dagtaak. Anderen helpen is een roeping. Maar je beleeft er ook veel plezier aan en je krijgt veel vriendschap van de patiënten in de plaats. Volgend jaar ga ik met pensioen. Dan kan ik nog meer tijd vrijmaken voor de andersvaliden', zegt Vandenborne.

Voor de negende keer reikte het stadsbestuur de trofee van Vrijwilliger van het Jaar uit. DieVrijwilliger_van_het_jaar_02  ging voor 2007 naar Vandenborne. De trofee bestaat uit waardebons voor 250 euro, die in de Oxfam Wereldwinkel worden besteed. Bij de adviesraden kwamen zes kandidaturen binnen voor de titel van laureaat (zie foto). Ze kregen elk een bloem en een geschenk.

Op de foto: de zes genomineerden, samen met de burgemeester, de voorzitter van de adviesraden Edmond Hermans en schepen Snijers.

Van links naar rechts: Kenny Jacquet, burgemeester Ludwig Vandenhove, Roland Vandenborne, Edmond Hermans, Els Snijers, Filip Moers, Hilaire Radoes en Rita Pluymers. (foto's: Ivan Stas en Danny Vanschoonbeek)

Oudere berichten:
> Violiste Griet Wiame vertolkt Mendelssohn
> Geven deze schilderijen aanstoot?
> Saartje Vandendriessche verkent de stad met Herbie
> Alweer ongeval aan kruispunt (N80) in Kortenbos
> Minister Veerle Heeren werd eregrootmaarschalk
> Boze brief over herstel verkeerslichten in Kortenbos
> Holle wegen krijgen een beurt
> Ann en Tom openen 'Mijn Resturant!' in Bogaardenklooster
> Dichters dragen voor in bib
> Waterbekken in 't Speelhof is ook wandelgebied
> Vergeet je wortels niet!
> Animatie op gemeenteraad
> Joske Bronckart: een carnavalist met het hart van een clown
> Miss STVV-kandidaten 2009
> Fruit uit de schoolautomaat
> Bogaardenklooster klaar voor 'Mijn Restaurant!'
> Kandidaat-onderofficieren verkopen voor 4330 euro Damiaanstiften
> Volksbal als weleer
> Geschenken voor snelle trouwers en snelle baby's
> Naakt in carnavalkrant choqueert

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007

Sint-Truiden blogt

  • Egide Lismond blogt over Sint-Truiden.

    Egide (Gingelom, °1941) werkt al dertig jaar voor het Nieuwsblad als correspondent voor Sint-Truiden en Gingelom (vroeger ook Borgloon, Heers en Alken). Hij is dus al sinds jaar en dag vertrouwd met Sint-Truidense toestanden. Naast zijn journalistieke carrière was hij ook leraar in Zepperen. Zijn hobby's zijn fietsen, spinnen, tennis en skiën.

Zoeken

Nieuws uit sinttruiden

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!