Ludo Vandewalle

Carcela blijft beter weg

Ludo Vandewalle | 31 augustus 2010 om 10:57

Mehdi Carcela is een begaafde linkspoot die bij de Rode Duivels zou kunnen meespelen. Onze landgenoot Eric Gerets, de nieuwe bondscoach van Marokko, had dat ook gezien en ging enkele weken geleden met de 21-jarige mengeling van nationaliteiten praten om voor Marokko te kiezen. Zijn goed recht maar wel wat wrang dat uitgerekend onze gedroomde bondscoach dat deed. Misschien was dat wel het definitieve zetje voor Carcela's keuze.

Georges Leekens maakt er op zijn beurt korte metten mee. Terwijl Carcela nog mist spuit over zijn beslissing, verklaarde de bondscoach de deur voor gesloten. De Standard-speler wil door niks te zeggen doen uitschijnen dat de bondscoach de beslissing nam maar dat is natuurlijk larie. Hij kwam op het afgesproken uur gewoon niet opdagen.

Speltechnisch is het afhaken van Carcela een verlies maar we moeten ernstig zijn: wie voor twee kwalificatie-interlands tegen Duitsland en Turkije niet voelt dat hij de nationale kleuren moet verdedigen, kan beter wegblijven. Wat Carcela dus ook doet.

De duidelijkheid die Leekens hier meteen schiep, zal op termijn zijn vruchten afwerpen. Nie zevere... Speile, zei Raymond Goethals indertijd in zijn Brussels dialect. Dick Advocaat en Marc Wilmots waren in de vorige periode ook die mening toegedaan en handelden er ook naar. Het is verheugend dat Leekens die lijn doortrekt.

De Rode Duivels hebben niet langer twijfelaars nodig maar jongens met baarden, die met heel hun hart willen te kaap'ren varen. We kunnen niet blijven voortdobberen.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef0133f36f8297970b Listed below are links to weblogs that reference Carcela blijft beter weg:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.