Michael Van Damme

Communicatieblunder

Michael Van Damme | 19 augustus 2010 om 05:24
We stonden te kijken van de reprimande van Wim Vandeven op de persconferentie waar we enkel lachende gezichten hadden verwacht. Hoewel wij als eerste het nieuws brachten dat het seizoen van Tia erop zat, voelden wij ons geenszins aangesproken toen hij het over would-be Sherlock Holmes’en had.

Uiteraard vinden we het jammer dat sommige mensen uit hun omgeving blijkbaar nog niet op de hoogte waren toen wij maandag de e-mail kregen die alle puzzelstukjes in elkaar deed vallen. Jammer, omdat zo’n communicatieblunder makkelijk te vermijden was. Simpel, door eerst alle intimi op de hoogte te brengen en pas aan de vooravond van de persconferentie de media te verwittigen dat Tia nieuws had.

Wij hoefden onze loep en regenjack niet boven te halen om te bedenken welk nieuws Tia zou brengen. Voor het EK in Barcelona had ze ons in een interview gezegd dat er een tweede kind kwam. En gegniffeld toen we vroegen of dat voor Londen2012 zou zijn. Toen maandag een zelfde aankondiging kwam als wanneer ze haar eerste zwangerschap bekend maakte, hadden we ons hoofd wel in het zand moeten steken om geen argwaan te krijgen. Slechts twee vriendelijke telefoontjes hebben we gepleegd en een paar vrijblijvende sms’jes verstuurd, onze journalistieke plicht. Dinsdag werd het nieuws al langs alle kanten bevestigd. Ook door Kim Gevaert en Kim Clijsters. De tennisster was al een tijdje op de hoogte, zei ze. Waarom dan niet de mensen die voor Tia Hellebaut en Wim Vandeven zo belangrijk zijn? Was Wim Vandeven misschien ook wat boos op zichzelf? Omdat hij het nieuws blijkbaar eerder had verteld aan mensen die zijn vertrouwen zouden beschamen dan aan familie en vrienden.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef0133f3274438970b Listed below are links to weblogs that reference Communicatieblunder:

Reacties

Comeback dat niet eens een comeback kan genoemd worden, was Tia jaloers op het succes en de aandacht van Kim Clijsters en Justine Henin dat ze voor luttele 3 maand terug het circuit opzocht. Dan moet ze nu ook niet schrikken als dit gelekt is voor ze het wouden, eigen schuld! Tia had Belgie niet eens mogen lastigvallen met een comeback want dit was gewoon een mediageile actie

Ben Vermeerbergen op 24 augustus 2010 om 11:59

Laat mensen vertellen wat ze te vertellen hebben!
Is het niet leuker om een tof verhaal te horen over die zwangerschap dan een primeurke de wereld in te schieten.
Maar als u daar op kickt, dan ben ik blij voor u.

A. op 21 augustus 2010 om 16:28

Ik, volledig onafhankelijk, zal dan maar de mening verkondigen van de overgrote zwijgende meerderheid bij het HNB-publiek: Volledig terechte commentaar, Michael! ;-) Echt waar!

Maarten De Troyer op 20 augustus 2010 om 12:54

ze genieten volop van het bv-schap (zie reclame pizzahut)
dan mag men de kleine kantjes er ook bij nemen.

eigen schuld zou ik zeggen, de media doet gewoon zijn werk

wim dedeyne op 19 augustus 2010 om 23:52

Het feit dat M. Van Damme zo uitdrukkelijk "commentaar" geeft zegt m.i. voldoende : voelt hij zich misschien medeverantwoordelijk, maar kan hij het niet over zijn "pen" krijgen ?

De Pauw J. op 19 augustus 2010 om 13:46

wat heeft dit allemaal nog met sport te maken? dit hoort thuis in "de boekskes"..
tegenwoordig worden de sportbladzijden voor de helft gevuld met WAGS en dergelijke onnozelheden die met sport niks te maken hebben..
ben blij dat ik mn papieren krant al opgegeven heb als ik dit hier allemaal lees..

de vlieger willy op 19 augustus 2010 om 10:14De reacties op dit bericht zijn afgesloten.